2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen

2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen, miltä kuulostaisi? Oletko joskus ajatellut, että joku vaatteesi on ihana, mutta se voisi kumminkin olla hitusen enemmän itsesi näköinen. Vaikka vaatekappaletta tulisikin käytettyä, silti se ei ole ihan täydellinen.

Itse kaipaan aina silloin tällöin jotain lisää vaatekappaleeseen, vaikka periaatteessa vaatteessa ei mitään vikaa olisikaan. Joskus saatan jopa ostaa ale-vaatteen sillä ajatuksella, että tuunaan siitä itselleni vieläkin hohdokkaamman, jotta saisin juuri sellaisen asusteen, jossa täydellisesti viihdyn.

Annan sinulle tässä artikkelissa 2 hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen. Näitä minun ideoitani voit jatkojalostaa oman vaatteesi kohdalla mielesi mukaan. Pääasia kumminkin on, että pienillä ja helpoilla muutoksilla saat vaatteeseesi sellaista pikku-bonusta, jotta sitä jatkossa mielelläsi käytät. Oma muutoskohteeni ja vaatteeni on ale-tangosta ostettu Nanson yöpaita, jota itse en olisi käyttänyt sellaisenaan, vaikka se kaunis onkin.

2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen

2x helppoakin helpomaa vinkkiä asusi piristämiseen

1. Tekstiilitusseilla saa väriä ja korostettua yksityiskohtia

Alunperin ajattelin ommella itse itselleni yöpaidan. Kauppareissulla satuin kumminkin pönkimään ale-tankoa ja löysin siitä tämän Nanson yöpaidan. Yöpaidan hintaa oli alennettu ja se maksoi nyt vain 10 euroa. Tykkäsin kankaan printistä ja kankaan laatukin oli hyvä. Ja koska olin yöpaitaa vailla, aloin miettiä olisiko tästä kenties itselleni yöpaidaksi. Koska en pitänyt yöpaidan värittömyydestä enkä eleettömyydestä, yöpaita täytyisi kumminkin tuunata, jos sen ostaisin.

Otin ale-tangon yöpaidan kainalooni ja mietin kaupassa kulkiessani millä konsteilla saisin yöpaidasta värikkäämmän. Kurkkasin kaupan kynävalikoimaa ja toivoin samalla, että siellä olisi tekstiilitusseja. Onneksi oli, sillä sain nyt samasta kaupasta väriä tulevaan yöpaitaani ja ostopäätös oli sitä myöden valmis.

Ajatuksenani oli värittää yöpaidan printin kukkasia ja lehtiä, ja saada yöpaitaan iloa ja muitakin värejä kuin mustaa ja valkoista. Tässä on kuva yöpaidastani ennen sen tuunaamista.

Nanson yöpaidasta saa tuunaamalla iloisen pirteän.
Alkuperäinen Nanson yöpaita ennen tuunausta

Tekstiilitusseja oli pakkauksessa useita, mutta päätin kumminkin käyttää vain kolmea väriä. Keltaisella, punaisella ja vihreällä sain kontrastia väreihin ja nämä värit sopivat toisiinsa. Koska värit olivat lämpimiä, ne eivät sotineet sävyinä toisiaan vastaan. Pakkauksen muut tekstiilitussien värit olivat kylmiä, joten ne saivat jäädä tässä työssä syrjään. (Kuvan värisävyt eivät täysin vastaa todellisia sävyjä)

Tekstiilitusseilla saa helposti väriä tekstiiliin.
Tekstiilitusseilla väritettyjä kukkasia ja lehtiä

2. Kierrätyspuseron helmasta saa helposti ihastuttavat rimpsut hihan suihin

Tekstiilitusseilla on mukava ja helppo värittää trikoota. Omaan makuuni yöpaita näytti kumminkin edelleenkin liian vaisulta enkä alkanut käyttämään sitä. Ratkaisu tähän seuraavaan pulmaani löytyi kierrätyskeskuksen trikoopuserosta.

Kirkkaan vihreä trikoopusero oli mielestäni todella raikkaan värinen ja kaiken lisäksi se tuntui käteenkin vielä niin hyvälaatuiselta, että ostin sen. Hintaa puserolla oli 1,50 euroa. Tässä vaiheessa olin jo pohtinut mielessäni, että halusin yöpaitaani näyttävät hihat. En kyllä ihan tiennyt millaiset, mutta kun tämä pusero osui eteeni, yöpaitani hihat saivat saman tien helpon ja nopean tuunausidean.

Tässä kuva vihreästä trikoisesta kierrätyspuserosta.

Kierrätyskeskuksen paidan helmasta saa ihasasti rimpsuhihat toiseen asuun. Kierrätystä parhaillaan.
2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen

Yöpaidan hihat on tehty trikoopuseron helmasta. Hihojen rimpsujen leveyden on määrännyt puseron olemassa oleva leveys. Pusero on leikattu kainaloiden alta poikki.

Kierrätyskeskuksen trikoopaidasta saa tuunattua esim. rimpsut toisen asun hihansuihin.

Alkajaisiksi taitoin trikoopuseron helman kahtia siten, että se puoli, jossa ei ollut valmista puseron helmakäännöstä, jäi käännösvaran verran pidemmäksi.

Tämän jälkeen leikkasin kankaan siten, että sivusaumat saivat jäädä paikoilleen. Toisessa rimpsussa oli myös valmiina käännös (=puseron helman käännös), toiseen rimpsuun taas oli erikseen ommeltava samanlainen käännös.

Koska naisten paidassa helma hieman levenee alaspäin mentäessä, toinen rimpsu jäi pari senttiä kapeammaksi kuin toinen. Näin leveässä rimpsussa se ei käytännössä merkitse mitään, joten pidin turhana alkaa fiksata rimpsuja tismalleen saman levyisiksi.

Seuraavaksi ompelin rimpsuihin poimutuslangat. Poimutin hihansuut tasaisesti. Tämän jälkeen alkoi rimpsujen yhdistäminen yöpaidan hihansuihin. Koska yöpaitan hihansuut oli valmiiksi käännetty ja ommeltu, minun oli purettava ompeleet hihansuista ennen rimpsujen yhdistämistä niihin.

2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen
Yöpaidan hihansuut odottamassa käänteiden purkamista.

Kun rimpsut ovat tasaisesti nuppineuloitettu oikeat puolet vastakkain yöpaidan hihansuihin, ompelin ne saumurilla yhteen. Nyt tuunattu yöpaita olikin sitten valmis. Hyvin helppoa ja yksinkertaista, vain pari vinkkiä asusi piristämiseen ja vaatteen ilme on ihan uusi.

2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen
2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen

Pienet tuunaukset voivat olla näinkin helppoja toteuttaa

Näillä kahdella pienellä tuunausvinkillä voi saada jo paljonkin uutta ilmettä vaatteeseen. Kohteena voi olla lyhyt- tai pitkähihainen pusero, mekko tai mikä vaan vaate mihin voit ajatella tekstiilitusseilla värittämistä tai kierrätysmateriaaleista ommeltavia rimpsuja.

Kierrätettyjä vaatekappaleita voi myös tuunata siten, että ottaa toisesta vaatteesta osan, jonka muokkaa tai liittää ihan sellaisenaan toiseen vaatteeseen. Tai sitten vain tekstiilitussilla värittää pieniä yksityiskohtia piristämään ja korostamaan tekstiilin kuosin yksityiskohtia.

Itse sain tämän yöpaidan tuunattua näillä 2 yksinkertaisella idealla sen näköiseksi, että aloin käyttämään yöpaitaa. Nyt se on siis itselleni mieluinen. Juurikin sellainen jokaisen vaatekappaleen tulisi ollakin käyttäjälleen – itselleen mieluinen. Ja ellei vaate ole sitä valmiiksi, sitä ei kannata nakata menemään, sillä tuunaamalla saa pienen pieniä, ihania ihmeitä aikaiseksi.

Mitä mieltä olet näistä 2 helposti ja nopeasti toteutettavasta tuunausideastani? Voisiko näistä olla sinulle tai ystävällesi hyötyä oman vaatteesi muokkaamisessa? Tätä artikkelia saa myös jakaa somessa, jos koit ideani hyödylliseksi. Kiitos sinulle siitä. Ja saa kommentoida!

-Tuija-

2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen
2x hurjan helppoa vinkkiä asusi piristämiseen