Diy koruja pellavalangasta ja kahvipavuista

Diy koruja on hurjan ihana askarrella. Tällä kertaa askartelin neljät korvikset ja yhden kaulakorun, ja materiaaleina näihin koruihin käytin pellavalankaa, kahvipapuja sekä kristallihartsia.

Materiaalina ohut ja epätasainen pellavalanka tuo mielestäni mielenkiintoista pintaa virkatuille koruille. Lisäksi se antaa koruille kaunista ja ajatonta luonnonmukaisuutta. Kahvi taasen on meille suomalaisille tärkeä arki- ja juhlajuoma, ja koska itse olen suuri kahvin ystävä, rakastuinkin juuri näihin veikeisiin pikkuruisiin kahvipapukorviksiini. Kukapa kahvin ystävä ei haluasi kantaa korvissansa kahvipapuja!

Näin diy koruista saa helposti arkiasuihin sopivia eikä niitä ole vaikea yhdistellä eri asujen kanssa. Tässä artikkelissa esittelen sinulle 4 korvakorut ja yhden kaulakorun. Koruihin annan sinulle myös työohjeet.

Kauniita diy koruja saa virkaamalla niitä ohuen ohuesta pellavalangasta. Kahvin ystävien korviksiksi voi askarrella ihanat kahvipapukorvikset.

Diy koruja ja niiden työohjeet

1. Isommat puuhelmiset korvakorut

Nämä korvakorut on virkattu ohuen ohuesta pellavalangasta 1.5 kokoisella virkkuukoukulla. Valmiisiin korviksiin voi lisätä puuhelmiä ja mieleisiä välikappaleita sekä korviskoukut.

Pellavalangasta virkatut korvikset.

Näin ne virkataan

 • 6 kjs, ps 1. kjs:aan
 • 3 kjs = 1. p, 19 p, ps 3. kjs:aan
 • 1ks, *1p, 1kjs, kiinnitä helmi virkkaamalla se reiästä kjs:lla, 1 kjs*, toista 4x, 1ks
 • 3 kjs, 1ks, jatka kerros loppuun, ps ks:aan
 • Korvikset kovetetaan liima-vesi-seoksella (50:50), helmet pyyhitään vedellä puhtaaksi ennen kovettumista
Pellavalankakorvikset valmistumassa.

2. Kärrynpyöräkorvikset ja kaulakoru

Kärrynpyöräkorvikset ja siihen sopiva kaulakoru on kummatkin virkattu samalla ohjeella. Kaulakoru on valettu kristallihartsiin ja korvakorut on kovetettu liima-vesi-seoksella (50:50). Valmis kaulakoru kiinnitetään mieleiseen ketjuun tai nauhaan, korviksiin taasen välikappaleet ja korviskoukut.

Pellavalangasta ja kristallihartsista valmistettuja koruja.

Näin ne virkataan

 • 9kjs, 1 ps 1:een kjs.aan
 • 3 kjs=1.pp, 2kjs, *1 pp, 2kjs* toista 11x, 1 ks 3:teen kjs:aan
 • jokaiseen kjs-kaareen 1ks, 2p, 1ks. 1ps pp:een.
 • erillinen pikku-ympyrä: jatka virkkaamista 8kjs, 1ps 1:een kjs, käännä virkkaussuuntaa, *ks, 2p, ks*, toista vielä 4x, 1ps
 • Korvikset kovetetaan liima-vesi-seoksella (50:50), kaulakoru valetaan sopivaan silikonimuottiin kristallihartsilla (kristallihartsia 2 osaa, kovetetta 1 osa)

3. Pienet helmikukkakorvikset

Nämä pikkuruiset helmikukkakorvisten virkkaus on nopeaa ja helppoa. Korvikset on kovetettu edellisten korvisten malliin. Kun korvikset ovat kovettuneet, liimataan lopuksi pieni puuhelmi kuumaliimalla pellavakukkasen keskelle, ja korviksiin kiinnitetään mieleiset välikappaleet ja korviskoukut.

Pellavalankakorvikset voi olla näinkin pienet ja söpöt.

Näin ne virkataan

 • 8 kjs, 1 ps 1:een kjs
 • *1ks, 2p*, toista 5x, 1ps 1:een ks:aan

4. Kahvipapukorvikset

Nämä söpöiset kahvipapukorvikset on yksinkertaiset valmistaa. Pieneen silikonimuottiin etsitään samankokoiset kahvipavut, ja kristallihartsiseos kaadetaan niiden päälle. Kun kristallihartsi on kovettunut, korvikset irrotetaan muoteista ja niihin asetellaan korvisvälikappaleet ja korviskoukut.

Kahvipapukorvikset voi myös valmistaa ilman kristallihartsia. Tällöin kahvipapuun porataan reiät, joihin kiinnitetään korvisvälikappaleet ja korviskoukut.

Kahvipavuista ja kristallihartsista valmistetut korvikset kahvin ystävälle.

Helppoja koruja itselle tai vaikkapa Ystävänpäivä-lahjaksi ystävällesi

Näitä ihania diy koruja on helppo ja nopea valmistaa, joten jos kaipaat vinkkejä lähestyvälle Ystävänpäivälle, tässä on sinulle muutamia korumalleja, joilla voit ilahduttaa ystävääsi Ystävänpäivänä.

Itse pidän koruista, varsinkin sellaisista arkikoruista, joita on helppo yhdistellä moneen asuun. Pellava on materiaalina itselleni juuri tällainen, helppo ja ajaton, skandinaavinen ja tyylikäs. Itse tehdyt korut ovat mielestäni myös persoonallisia, juuri sellaisia, joita haluan käyttää omassa pukeutumisessani ja jotka kuvastavat omaa persoonallisuuttani kaikkein parhaiten.

Korujen koolla on itselleni myös merkitystä, sillä korutuuleni tuppaavat vaihtelemaan. Joskus minulla on päiviä, jolloin en voi ajatellakaan käyttäväni isoja koruja, ja joskus sitten taas päiviä, jolloin nimenomaan haluan yhdistää asuuni isoja ja näyttäviä koruja. Siksi koruja ei koskaan voi olla liikaa.

Ihanaa lähestyvää viikonloppua ja Ystävänpäivää, Tuija

Lisää diy korujani löytyy näistä artikkeleista