On jälleen se aika loppukesästä, että Hämeen Keskiaikafestivaali -tapahtuma kerää tuhansittain menneestä ajasta kiinnostuneita ihmisiä Hämeenlinnaan. Tässä tapahtumassa on jotain eksoottista, joka vetää ainakin itseni vuosi toisen jälkeen tapahtumapaikalle, niin mainiosti tapahtuman järjestäjät ja yrittäjät ovat onnistuneet luomaan keskiajan fiilistä linnapihalle ja sen rakennuksiin.
Hämeen Keskiaikafestivaali on kolmipäiväinen tapahtuma (pe-su), jossa kävin Houpin kanssa lauantaina. Tosin etkoille on voinut jo osallistua torstainakin, vaikka alueella on ollut valmistelut vielä käynnissä.
Hämeen Keskiaikafestivaali pysyy mielenkiintoisena vuodesta toiseen
Hämeen Keskiaikafestivaalin viehätys perustuu mielestäni siihen, että keskiaikateema on osattu tarjoilla mielenkiintoisella tavalla ja monipuolisesti suurelle yleisölle. Tapahtuman onnistumisen edellytys on tietenkin myös se, että järjestelyt toimivat kaikin puolin, Hämeenlinnassa tämä kyllä osataan.
Hämeen Keskiaikafestivaali
- on järjestetty upeaan miljööseen, joka on riittävän iso
- tarjoaa yleisölle mahdollisuuden osallistua teemaan pukeutumalla keskiaikaisesti, vuokraamaan tai ostamaan tapahtumassa itselleen sopivan asun, myös osaan tapahtumista voi yleisö osallistua
- tapahtuma on päivällä ikärajaton, ilta- ja yötilaisuus K-18
- käsityöläisten taidokkaat tuotteet ovat monipuolisia ja kiinnostavia ja heitä on liki 150
- alueen makuelämykset keskittyvät pääkadulle ja Linnaan
- alueella on myös eläimiä (kuten keskiajallakin, jolloin ne kuuluivat myös yhteisöön)
- Tavernan lavalla on pitkin päivää musiikkiesityksiä
Lisää Hämeen Keskiaikafestivaali -ohjelmasta löydät täältä.
Vuoden 2022 Hämeen Keskiaikafestivaali -vinkkini
Omat vinkkini tämän vuoden tapahtumaan ovat
- liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, sillä näin vältät jonottamisen sisäänpääsyssä. Lippujonot ovat pitkät, jos päätät ostaa lipun paikan päältä. Sisäänpääsyssä on kaksi väylää, nopea sisäänpääsy ennakkoon lipun ostaneille ja todennäköisesti pitkä jono -väylä liput paikan päältä ostaville
- autolla paikan päälle tulevat ohjataan parkkeeraamaan Hämeenlinnan keskustaan. Rautatieasemalta kävelee Hämeen linnaan 15 min, linja-autoasemalta 10 min. Viime vuonna pienehkö ilmainen parkkialue löytyi Linnan pohjoispuolelta, mutta se ei ole Festivaaliasiakkaille käytössä enää tänä vuonna.
- vessoja ja Bajamajoja löytyy alueelta tarpeeksi eikä niihin ollut juurikaan jonoja
- alueella on vesipisteitä, joissa voi täyttää vesipullonsa ilmaiseksi
- en törmännyt itse kertaakaan sellaiseen maksupaikkaan, jossa ei olisi kortilla/mobilepayllä pystynyt maksamaan, mutta kannattaa ottaa myös käteistä mukaan
- kortilla maksu sujui hyvin eikä väenpaljoudesta huolimatta linjoissa tuntunut olevan ongelmia
- rauhallinen ruokailupaikka löytyy Linnan kahvilasta. Tänä vuonna söimme siellä lihakeittoa, joka oli hyvää.
- tulimme lauantaina paikan päälle klo 10.30, puoli tuntia aukeamisen jälkeen. Ruuhka alkoi launataina klo 14.00 aikoihin, jolloin pääkatujen ruokapaikkojen jonot tukkivat kulkuväylää.
- kannattaa ottaa hyvät jalkineet mukulakivetysten ja tapahtuman laajuuden vuoksi
Pidimme Houpin kanssa kumpikin vierailun arvoisena Hämeen Keskiaikafestivaalia tänäkin vuonna. 8-vuotiaan mielenkiinto kohdistui tänä vuonna käsityöläisten myyntikojuihin, varsinkin häntä kiinnosti korut ja kivet. Itse olin samoilla linjoilla, käsityöläisten tuotteet hurmasivat minut jälleen tänä vuonna, kuten koko upeasti järjestetty tilaisuus – tunnelma oli kyllä täysin kohdillaan.
Terkut upealta Hämeen Keskiaikafestivaalilta, Tuija ja Houppi
Olipa kiva lukea sun juttusi ja paljon infoa ja vinkkejä tapahtumasta. Kiitos Tuija taas kerran , terv. Merja
Heippa, tuo keskiaikafestivaali on kyllä mielenkiintoinen tapahtuma, jossa on paljon elämyksiä jokaiselle. olisi kiva joskus kokea myös tuo ilta- ja yötapahtumakin. Mä oon käynny tuolla jo yli 20 vuotta, mutta aina tässä päivätapahtumassa.
Jäi taas lähtemättä kun ei yksin viitsi . . . Oon ollu pari kertaa ja tykännyt kovasti. Just ne iltajutut olis kiva kokea, vaikka semmonen illlallinenkin. Mutt taas tullaan siihen yksin kokemiseen. Okei, kyllä siellä varmaan seuraa löytyy mutta voiko vieraan kanssa sitten jakaa tuntemuksiaan niinkuin edes vähän tutun kanssa. Ja joku kerta olis kiva vuokrata semmoset vaatteetkin ja sillätavoin sulautua joukkoon.
Juu, kyllä kaverin kanssa tuo on kiva kokea yhdessä. Mä oon kans ajatellu tuota keskiaikavaatteiden vuokrausta useampana vuonna, mutta se on jäänny kyl väliin, hypistelemässä oon käynny niitä ihania vaatteita kyllä. Ostin tänä vuonna Nextiilin kierrätykskeskuksesta sellasen ihanan mekon, joka olisi niin sopinut Keskiaikafestareille, mutta koska tänä vuonna oli hellettä, niin olisin siinä läkähtynyt, paksu kun oli, joten se mekko jäi odottaamaan ensi vuotta 🙂 Keskiaikavaatteet lisäisi varmasti omaa tunnelmaa.
Kiitos mukavasta kuvakertomuksesta. Kuulostaa mukavalta tämä festivaali myös näin iäkkäämmälle väelle. Onko järjestyksenvalvonta hyvää myös illalla, kun on tuo K18-tapahtuma? Voisin ajatella osallistuvani tänä vuonna, jos ei ole pelkoa häiriköinnistä.
Moikka, en ole itse ollut koskaan illalla noilla festivaaleilla, ja viime vuosina mukanani on ollut myös kouluikäinen lapsi, joten minulla ei ole kokemuksia noista iltatapahtumista. Mielestäni kaikki on sujunut kumminkin joka vuosi todella kivasti ja koko tilaisuus on hyvin järjestetty, olo on aina ollut turvallinen ja mukava. Tulemme tänäkin vuonna, joten kenties törmäillään, mutta joka tapauksessa hauskoja keskiaikafestivaaleja, jos päätät sinne tulla!