Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle

Koulut lähestyvät taasen tältä keväältä loppuaan eikä kesälomiin ole enää pitkä matka. Kevään etäopetus on muuttunut loppumetreillä taasen lähiopetukseksi. Silmiini osui tämä aiemmin julkaisemani postaus opettajan lahjasta. Kaunis mehitähti coctail-lasissa on helppo itse tehdä eikä se maksa juuri mitään. Se on kaunis lahja alakoululaisen ja tarhaikäisen lapsen opettajalle, jonka askarteluun voi ottaa lapsen mukaan.

Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle

Mehitähtilaseja voi hyvinkin tehdä myös syksyllä valmiiksi ja antaa vaikka joululahjaksi tai tehdä oman kodin pöydälle. Mehitähtilaseja voi olla useampiakin ryhmänä, jolloin ne näyttävät todella upealta kokonaisuudelta.

Yksi ainokainenkin pöydän koristeena on kaunis katseenvangitsija.  
Coctail-lasit sekä mehitähdet ovat matalia, joten ne ovat sopivan korkuisia pöydällä.

Työohjeet

Ostin coctail-laseja 50 sentillä kierrätyskeskuksesta. Coctail-lasit ovat laakeita joten siihen on helppo istuttaa mehikasveja. Lasin korkea varsi saa taasen asetelman näyttämään juhlavalta. Teimme yhdessä tuolloin 5-vuotiaan Houpin kanssa mehitähtilaseja. Hän täytteli innokkaasti laseja mullalla. Mullan sekaan laitoimme niukasti hiekkaa. Tämä oli hänestä todella hauskaa puuhastelua.

Multapuuhissa. Mehitähti coctail-lasissa. Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle.
Multapuuhissa

Mehitähdet keräsimme omasta puutarhastamme.  Ne ovat lisääntyneet siellä jo useamman vuoden, joten muutamien kasvien poimiminen sieltä täältä ei näkynyt missään.

Mehitähti coctail-lasissa. Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle.

Mehitähtiä istutimme useampiin laseihin.  Tämä sarjatyö oli helppoa tehdä ulkona, kun ei tarvinnut välittää putoaako multaa lattialle.  Saimme siis vapaasti touhuta välittämättä roiskeista. Kastelimme myös mehitähdet ulkona ja pyyhimme coctail-lasit ulkopuolelta, jotta saimme vietyä siistit ja valmiit lasit sisälle seuraavaan työvaiheeseen eli koristeltaviksi.

Mehitähti coctail-lasissa. Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle.

Lasit koristelin kauniilla timanttinauhalla.  Liimasin nauhan kuumaliimapistoolilla lasin yläreunaan kiinni.  

Mehitähti coctail-lasissa. Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle.

Lopuksi vielä laitoin muutaman yksittäisen timantin mehitähden lehtiin kastepisaroiksi. Timantit kiinnitin paikoilleen strassiapplikaattorilla, mutta kuumaliinapistoolillakin ne voi hyvin kiinnittää. Hetkellinen kuumuus mehitähden lehdellä ei näkynyt vahingoittavan kasvia. Mehitähden paksu lehti ei tykännyt huonoa eikä se muuttanut väriään.

Mehitähti coctail-lasissa. Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle.

Lisää valloittavia ideoita tarhan tädeille ja opettajille löydät täältä. Persoonalliset muistamiset jäävät mieleen ja lämmittävät pitkään saajaansa.

Entäpä haluaisitko antaa lahjaksi itsetehdyn yrttijalkakylvyn ja yrttiteen suloisesti koristeltuina? Siinä tapauksessa voit lukea koko artikkelin tästä linkistä.

Millainen kasvi mehitähti on?

Mehitähdet kestävät todella hyvin kuivuutta ja tulevat toimeen vaikka kalliolla, jossa ei ole kummoistakaan kasvualustaa.  Kasvupohjaksi niille sopii hiekkapitoinen maa.  Hyvän istutusseoksen saa siis sekoittamalla hiekkaa ja multaa keskenään.  Valosta ja auringon paahteesta mehitähdet pitävät.  Liiasta kastelusta taas ne eivät tykkää ja kasteluiden välillä mullan on hyvä kuivahtaa.  Eli mehitähdet ovat melko huolettomia, helppohoitoisia ja vaatimattomia kasveja, joiden kanssa pärjää kuka tahansa.

Ihania tuliaisiksi. Kauniissa lahjakassissa kuljettaminen käy mukavasti

Äidilleni vein tuliaisiksi yhden tällaisen mehitähtilasin.  Hänen mehitähtensä on tehnyt pieniä rönsyjä laidan yli ja roikkuvien rönsyjen päissä on pienen pieniä ruusukkeita. Ne sopivat todella kauniisti asetelmaan.

Mietimme vielä 5-vuotiaan kanssa, että kuinka nämä mehitähtilasit saisi parhaiten vietyä tarhan tädeille.  Ostimme erivärisiä paperikasseja, jotka koristelimme. Kassin pohjalle rytistimme sanomalehteä ja asettelimme lasin sinne siten, ettei se päässyt liikkumaan, mutta kukka ei peittynyt.  Tätejä oli useampia ja kaikki kassit kulkivat kivasti tarhaan ja mehitähtilasit pysyivät pystyssä ja multa paikoillaan.

Mehitähti coctail-lasissa. Helppo ja kaunis lahja lapselta opettajalle. Koristeellisessa lahjakassissa on helppo kuljettaa lahja.

 Tarhan tädit ja opettajat saavat keväisin ja joulun alla monenlaisia muistamisia lapsilta. Itsetehty pieni lahja on arvokas ja vaivannäköä lahjan saaja varmasti osaa arvostaa. Mehitähti coctail-lasissa on lahja, jonka voi hyvin valmistaa etukäteen, ettei kevään viimeisellä viikolla tule kiirettä. Myöhemmin lahjan saaja voi istuttaa mehitähden takaisin maahan. Näin kaunis kasvi jatkaa elämäänsä puutarhassa ja muistuttaa ihanasti sen antajasta vuosi vuoden jälkeen.

Sekä 5-vuotias että minä toivottelemme kaikille yhteisiä iloisia näpertelyhetkiä, onni elää käsitöissä ja yhdessä tekemisessä!

Koitko tämän postauksen hyödyllisenä? Olen superkiitollinen, kun jaat sitä eteenpäin sosiaalisessa mediassa! Kiitos!

Tuija