Ihanasti överi kierrätysyöpaita, kuinka se valmistuu kaikkein helpoimmin

Oma kierrätysypaitani saa olla ihan överi. Halusin ommella itselleni talveksi yöpaidan, jossa saisin olla oman elämäni hulmuavahelmainen keijukainen. Jo pikku-tytöstä asti olen ihaillut entisajan isoja helmoja ja siksi päätinkin toteuttaa sellaisen omaan yöpaitaani. Ja todella hulmuava tästä kierrätysyöpaidastani sitten tulikin.

Hulmuavat helmat vaativat paljon kangasta. Näppärä konsti saada paljon laadukasta ja halpaa kangasta on ostaa pussilakana kierrätettynä. Pussilakanassa on molemmin puolin kangasta eli siis todella paljon. Lisäksi lakanakangasta on mukava ommella ja kankaana se on miellyttävää iholle. Nyt oli siis omat kangassuunnitelmani hulmuavalle helmalle olemassa, mutta entäpä sitten yöpaidan yläosa? Miten sen saisi halvalla ja helpolla valmistettua?

Ihanasti överi kierrätysyöpaita, kuinka se valmistuu kaikkein helpoimmin

Tämä oma kierrätysyöpaita maksoi vain 2,75 euroa

Tähän kierrätysyöpaitaani kului paljon kangasta, mutta silti se tuli todella halvaksi toteuttaa. Pussilakana, josta ompelin tuhdin helman, maksoi kierrätettynä 2,00 euroa. Yöpaidan yläosa on kierrätettynä ostetun trikoopaidan yläosa. Trikoopaita maksoi kierrätyskeskuksessa 1,50 euroa, jonka puolikas toi kuluja tähän yöpaitaan 0,75 euroa.

Trikoopaidan alaosasta olen aikaisemmin tehnyt kevyempään yöpaitaani rimpsuhihat ja tämän puolikkaan trikoopaidan lopun (yläosan) käytin nyt siis tähän lämpimämmän yöpaitani yläosaksi. Näin koko trikoopaita tuli kierrätettyä edelleen, yhteensä näihin kahteen eri yöpaitaani.

Tämän kierrätysyöpaidan hinnaksi tuli vain 2,75 euroa.

Kuinka kierrätysyöpaita valmistuu helpoimmin

Kaikkein helpoimmin tällainen överi kierrätysyöpaita valmistuu, kun sen työläin työvaihe hypätään yli kokonaan. Työläin työvaihe tässä kierrätysyöpaidassa on ehdottomasti sen yläosan työstäminen. Kun yläosa leikataan jo valmiiksi ommellusta kierrätyspaidasta, koko ompelutyö helpottuu melkoisesti. Ja samalla saa kivasti kierrätettyä käytöstä poistetun paidan ja se saa jatkaa aktiivisena elämäänsä ihan uudessa asussa.

Tämä kierrätyskeskuksesta ostettu trikoopaita olisi ollut paitana minulle liian iso ja huonosti istuva. Trikoopaidan koko oli XXL ja siinä oli minulle jo aivan liikaa väljyyttä. Toisaalta kaikki tuo väljyys oli tervetullutta juurikin tähän yöpaitaani. Jos siis joku ei toimi juuri sellaisenaan, se voi toimia loistavasti jonain muuna asun osana tai materiaalina johonkin uuteen käyttötarkoitukseen.

Tällainen trikoopaita oli kierrätyskeskuksesta ostettuna ja palasteltuna kahtia. Alimmassa kuvassa on suunnitteluvaihetta siitä kuinka trikoopaidan yläosa ja pussilakanakangas sopisivat yhteen. Sekä trikoopusero että pussilakana on ostettu eri aikaan eri kierrätyskeskuksista.

Tässä ovat kaikki materiaalit kierrätysyöpaitaani: vanhan trikoopaidan yläosa ja vanha Finlaysonin pussilakana.
Tässä ovat kaikki materiaalit kierrätysyöpaitaani: vanhan trikoopaidan yläosa ja vanha Finlaysonin pussilakana
Kierrätysyöpaitani valmistui helpoimmalla tavalla ja se tuli maksamaan vain 2,75 euroa.

Näin överi kierrätysyöpaita ommellaan eli siis ihanan helposti!

Tässä oman kierrätysyöpaitani mitat, joita voit käyttää omaan yöpaitaasi viitteellisinä. Mitat eivät sisällä saumavaroja ja kankaita on leikatessa joko leikattava taitteelta tai kaksi kappaletta. Tämä oma yöpaitani on ommeltu 179 cm pitkälle ja yltää siis aivan maahan asti.

Kierrätysyöpaidan mittoja
Kierrätysyöpaidan helma- ja hihan suuosat leikattuna kankaan taitteesta tai kahdesta eri kankaasta (etu- ja takaosat). Mitat yksinkertaisina.
Ihanasti överi kierrätysyöpaita, kuinka se valmistuu kaikkein helpoimmin
Kierrätysyöpaita valmiina.
Ihanasti överi kierrätysyöpaita, kuinka se valmistuu kaikkein helpoimmin
Kierrätysmateriaaleista valmistettu yöpaita.

Työjärjestys

Huolitteluja eikä silityksiä mainita erikseen.

  • leikkaa pussilakanasta helman ja hihansuiden rimpsuosat
  • katkaise yläosan hihat rimpsun pituudelta
  • ompele kaikkien rimpsujen saumat siten, että niistä tulee ympyröitä
  • tarkista kuvioiden saman suuntaisuus ja poimuta rimpsut niiden yläosista
  • nuppineuloita rimpsut toisiinsa tasaisesti ja ompele ne yksi kerrallaan toisiinsa kiinni
  • ompele hihansuun rimpsut hihojen suihin kiinni
  • ompele valmis helmaosa yläosaan kiinni
  • ompele helman ja hihansuiden käänteet

Valmista tuli!

Kierrättämällä ja ompelemalla saa itselleen ihania vaatteita.
Ihanasti överi kierrätysyöpaita, kuinka se valmistuu kaikkein helpoimmin, lue artikkeli Värikäs Kädenjälki -postauksesta.
Tällainen yöpaita syntyi, kun ompelin sen kierrätysmateriaaleista.

Ihanan muodikkaat rimpsut!

Näin yksinkertaisesti ja halvalla saa ommeltua uniikin ja upean yöpaidan itselleen. Itse toteutin tässä ompeluprojektissa oman sisäisen pikku-tyttöni toivetta oikein kunnolla hulmuavista helmoista. Niistä olen aina jaksanut tykätä ja unelmoida.

Rimpsut ovatkin taas oikein kunnolla muodissa. Niitä on helppo ommella ja niillä voi ihanasti uudistaa myös jo olemassa olevaa vaatekappaletta. Ja koska kunnon rimpsut vievät todella paljon kangasta, siihen on halpa ja loistava ratkaisu tämä kierrätyspussilakana, josta kyllä riittää kangasta vaikka millaiseen rimpsumekkoon.

Viime aikoina olenkin ommellut kierrätyspussilakanoista käyttövaatteita enemmänkin. Niin ihana oivallus tämä pussilakanoiden uusiokäyttöidea on!

Tässä kuvakoosteena nämä viimeaikaiset ompelutyöni, joissa kaikissa on ainakin osittain käytetty kierrätettyjä tekstiilejä.

Tällä samalla ompeluidealla voi myös helposti toteuttaa itselleen ihanan rimpsumekon. Se voi olla lyhempi tai sitten ihan jopa tällainen täyspitkä. Rimpsujen runsauteenkin voit vaikuttaa, joten saat helpolla omasta mekostasi makusi mukaisen ja tyylisen.

Ompelu- ja kierrätysterkuin,

Tuija

Jos koit tämän artikkelin hyödylliseksi, olisin iloinen, jos jakaisit sitä somessa. Jaettu ilo on aina parasta iloa!

Ihanasti överi kierrätysyöpaita, kuinka se valmistuu kaikkein helpoimmin. Hintaa yöpaidalle tuli 2,75 euroa. Lue Värikäs Kädenjälki -blogista koko artikkeli.