Jakkara kuin mansikkakermakakku

Ystäväni täytti pari vuotta sitten pyöreitä ja hän järjesti syntymäpäiväjuhlat. Minäkin sain kutsun näille syntymäpäiville. Aina kun saa kutsun syntymäpäiville, seuraavaksi tuleekin sitten mieleen, että mitäpä lahjaksi. Joskus lahjan idea syntyykin ihan saman tien, joskus lahjan saajalle on vaikeampi keksiä mitä antaisi.

Tällä kertaa jouduin mietimään tämän ystäväni lahjaa vähän pidempään. Mietin millaisesta lahjasta hän ilahtuisi, mikä on hänelle tärkeää. Mietin millainen persoona hän on, mistä asioista hän pitää, mitä hänestä tulee minulle ihan ensimmäisenä mieleen.  Joka kerta, kun oikein kovasti häntä mietin, minulle tuli mieleeni yksi ja sama asia: mansikkakermakakku. Hiukan ehkä huvittavaakin, mutta tälle löytyy kyllä selitys.

Ystäväni on ahkera leipomaan ja osaa totisesti kaikki leipomiseen liittyvät taiat ja niksit! Vesi tulee tässä kirjoitellessakin kielen päälle, kun ajattelenkin kaikkia hänen uskomattomia leipomuksiaan. Erityisesti hän osaa leipoa makoisia ja kauniita kakkuja. Njam!

Ajattelinpa sitten, että koska itse en ole hyvä kakkuja leipomaan, voisin yllättää hänet ja leipoa hänelle syntymäpäiväkakun. Hän ei paitsi leivo kakkuja vaan myös itsekin pitää niistä. Minun kakustani tulisi sellainen kakku, jonka osaisin tehdä hyvin.  Mansikkaa päälle ja kermasta kukkasia reunoille, se on mielestäni herkullinen kakku ja sellainen kakku, josta juurikin hän tulee ensimmäisenä mieleeni.

Tässä oli siis syntymäpäivälahjani ystävättärelleni, jonka yllätin omilla leipomistaidoillani. Minun mansikkakermakakkuni on koottu vanhan jakkaran päälle. Osaan hyvin tehdä juuri tällaisia kakkuja, kankaasta, hiomalla ja maalaamalla. Siis minun bravuurini, jakkara kuin mansikkakermakakku.

Jakkara kuin mansikkakermakakku

Jakkara kuin mansikkakermakakku
Jakkara kuin mansikkakermakakku

Nuo syntymäpäiväjuhlat olivat kaikin puolin iloiset ja ihanasti onnistuneet, ja voin kertoa, että syntymäpäiväsankari oli todellakin yllättynyt lahjastani. Mukavaa oli myös se, että sain toivottaa syntymäpäiväonnittelut oikein itse tekemäni kakun kera! Kerrankin näin päin.

Tuija