Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa. Upeat ja yksilölliset torkkupeitot ovat kertakaikkisen täydellisiä lahjoja. Niillä yllättää joka kerta saajansa ja ne ovat joka kerta tervetulleita saajalleen. Miksipä ei siis ompelisi itse uniikkia ja super-ihanaa torkkupeittoa itselleen tai vaikkapa lahjaksi, jota ei unohdeta?

Tässä artikkelissa kerron kahdesta super-ihanasta ja yksilöllisestä torkkupeitosta, jotka suunnittelin ajatuksella ja ompelin saajiensa näköisiksi. Toinen torkkupeitto on ommeltu glamouria rakastavalle esikouluikäiselle ja toinen tuoreelle ylioppilaalle. Ikäero on tässä tapauksessa iso lahjojeni saajilla, mutta silti kumpikin torkkupeitto sopisi mainiosti kummallekin. Ihastuttava torkkupeiton yksityiskohta sai vaikutteita vanhasta kirjonnasta, jonka toin uudella ja yllättävällä toteutuksella mukaan nykyaikaiseen torkkupeittoon.

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa

Torkkupeitot ovat ihania lämmittimiä tällä pohjoisessa ilmastossa, jossa kylmät ilmat ovat tavallisempia kuin lämpimät. Torkkupeitto on myös mainio lisä sisustuksen ilmettä kohentamaan.

1. Pehmeä ja kimalteleva torkkupeitto eskarilaisellemme

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa.


Tämä meidän eskarilaisemme Houppi (joka tämän artikkelin päivityksen aikana on juuri aloittanut ekaluokan) rakastaa glamouria ja värejä kuten niin monet pikku-tytöt. Kankaiden valinnassa oli siis tärkeätä näyttävyys, höysteet ja värit. Pikku-lapsen rakastamat pehmo-norsut vaihtuivat tulevan koululaisen maailmaan sopiviksi.

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa.


Olin ommellut Houpille joululahjaksi muutama vuosi sitten torkkupeiton. Se oli jäänyt pieneksi ja kankaatkin olivat kuluneet, sillä sitä oli käytetty ahkerasti. Vanhasta torkkupeitosta oli tullut turvallisuusrätin korvike vauvavuosien jälkeen ja aikaa myöten siis rakas kumppani, joka oli monessa mukana.

Eskarilaisen torkkupeiton kankaat ja tupsut

Käyn usein Tampereella Sammonkadun Tekstiili-Fihl-Tuomisella kangasostoksilla. Liikkeessä on laajat ja upeat valikoimat erilaisia kankaita ja hinnat kohdillaan. Siellä saa henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua ja kaikki asiakkaat huomioidaan hyvin, vaikka ostoksesi olisivat pieniäkin. Tunnelma on rentoa ja koen astuvani oikeaan karkkikauppaan, kun lähden kangasostoksille tai vaikkapa vain sillä kertaa ihastelemaan mitä uutuksia liikkeeseen on taas tullutkaan.

Pidän pienten ja intiimien kauppojen tunnelmasta, ikään kuin ne odottelisivat juuri minua kyläilemään luonaan. Täältä löytyikin Houpin torkkupeiton kankaat sopivasti. Torkkupeiton päällyskankaaksi valikoitui unihöyheniä ja alimmaksi väriä ja kimallusta.

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa.

Tupsujen kiinnitykseen ostin samasta liikkeestä isot timanttinapit.

Tupsut ovat irtotupsuja. Ne ovat kiinni torkkupeiton kumilenkeissä, joihon tupsun timanttinapit kiinnitetään. Tupsut saa siten pesun ajaksi irti.

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa.
Eskarilaisen torkkupeiton värien valinnoista

Olen käsitellyt osassa artikkeleissani värejä ja niiden oikeaa yhdistelemistä. Jatkan samalla teemalla tässäkin artikkelissani ja Houpin uuden torkkupeiton värivalinnoissa. Lopuksi olen vienyt sen myös sävyiltään sille sopivaan kuvausympäristöön. Lämpimän sävyinen torkkupeitto lämpimän sävyisessä ympäristössä.


Torkkupeiton värit ovat sävyiltään siis lämpimiä ja sointuvat kauniisti yhteen eivätkä siis riitele keskenään. Kylmät värit (kesä, talvi) eivät sovi tähän projektiin. Eri vuoden aikojen värit ovat nähtävillä Instagramissa  https://www.instagram.com/varikaskadenjalki/ ja artikkelin Kuinka värejä yhdistellään oikein, osa 1 voit lukea täältä.


Torkkupeiton yläkankaan pohjaväri on luonnonvalkoinen ja sen unisulat shiftaavat kultaisina. Alapuolen kangas on persikan värinen ja tupsut on väännelty luonnonvalkoisesta langasta, helmen sävynä vaalea oranssi. Värit saattavat teknisistä syistä hieman vaihdella kuvista kuviin.


Rekvisiittana oleva pitsimatto sopii erinomaisesti torkkupeiton sävyjen kanssa yhteen. Kaikki värit kuuluvat keväälle ja toimivat siis harmonisen upeasti toistensa kanssa. Lattia ja vanha kulunut puu ovat sävyiltään myös lämpimiä, joten kokonaisvaikutelma on rauhallinen ja sävyt viihtyvät toistensa rinnalla kylläisinä ja ilman ristiriitoja.

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa
Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa
Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa


2. Pehmeä ja kaunis torkkupeitto lahjaksi ylioppilaalle

Torkkupeitto on mieluinen lahja myös ylioppilaalle. Olen tehnyt niitä useita. Tämä torkkupeitto on pehmeää ja kevyttä pörröistä kangasta, jonka alapuoli on miellyttävää pellavaa. Tupsut ovat edellisen torkkupeiton tupsujen lailla itse tehdyt ja ne ovat kiinnitetty timanttinapilla torkkupeiton kulmiin.

Olen kirjonut peiton pellavakankaan kulmaan saajansa nimikirjaimet ja ylioppilaslakin strassiapplikaattorilla. Näin ennen vanhaan kirjottiin lakanoihin ja tyynyliinoihin kauniita kiekuraisia nimikirjaimia käsin kirjomalla. Nyt tämä vanha perinne jatkuu toisenlaisella tekniikalla ja toisenlaisessa käsityössä.

Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa.
Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa
Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa
Kaksi super-ihanaa torkkupeittoa ja täydellistä lahjaideaa.Tämän torkkupeiton lahjaksi saanut ylioppilas pyysi minulta vuotta aikaisemmin tätä lahjaa siskonsa vastaavissa juhlissa. Sisko sai torkkupeiton lahjaksi arvokkaana juhlapäivänään ja hän itse toivoi nyt samaa lahjaa vuoden päästä, kun oli hänen vuoronsa juhlia valkolakkia. Oli kunnia toteuttaa tämä toive.


Miten torkkupeitto ommellaan? Selkeillä ammattiohjeilla onnistut varmasti

Olen kirjoittanut torkkupeiton työohjeet toiseen artikkeliin, joissa kerron omat vinkkini kuinka onnistut työläiden ja isojen kankaiden käsittelyssä ja torkkupeiton ompelemisessa kotioloissa. Kummatkin näistä edellä ompelemistani torkkupeitoista on toteutettu samalla kaavalla ja täysin samanlailla. Yksityiskohtaiset ja havainnolliset työohjeet voit lukea artikkelistani Miten torkkupeitto ommellaan? Selkeillä ammattiohjeilla onnistut varmasti.Mukavia kesäisiä päiviä käsitöiden parissa! Tuija

varikaskadenjalki.fi/vkj