Lumoavan kaunis kranssi valmistuu nopeasti

Lumoavan kaunis kranssi on helppo ja nopea valmistaa itse kierrätysmateriaaleista. Tämän oman kranssini valmistin pihamme riippakoivun risuista, maahan pudonneista männyn kaarnan palasista ja loppuun käytetystä kaulahuivistani. Kranssin materiaalien ei tarvitse olla tämän monimutkaisempia eikä niiden tarvitse maksaa mitään, näinkin helpolla ja edullisesti saa kaunista ja näyttävää.

Kranssin voi tehdä lahjaksi vaikkapa ystävälle, sillä kukapa ei haluaisi ottaa vastaan näyttävää koristetta omaan kotiinsa. Sen koristeluun voit käyttää materiaaleja, jotka yhdistävät teitä ja kertovat omaa tarinaansa teidän ystävyydestänne. Silloin siitä tulee varmasti lahja, jota käytetään vuodesta toiseen ja se tulee saamaan erityisen paikan ystäväsi kodissa.

Kaunis kranssi valmistuu helposti ja nopeasti


Risuja kannattaa kerätä paljon, sillä mitä enemmän niitä sidot yhteen sitä näyttävämmän kranssin pohjasta saat. Risut voi sitoa yhteen rautalangalla. Kun käytät tummaa rautalankaa, se ei näy kranssista eikä sitomisen tarvitse silloin olla kovin tarkkaa. Riittää kunhan kranssi pysyy hyvin koossa.

Kaarnasydämen tein männyn kaarnasta, jota poimin metsästä.  Kaarna oli luonnollisesti pudonnut maahan, sillä elävästä männystä sitä ei saa irrottaa. Liottelin kaarnaa vedessä ja silppusin sitä käsin liotuksen jälkeen kulhoon.  Kulhoon kaadoin jonkin verran liotusvettä, sen jälkeen murskasin tehosekoittimella kaarnan palasia massaksi.  Kun sain mieleistäni massaa aikaiseksi, lisäsin siihen puuliimaa.  Tämän jälkeen survoin massaa piparkakkumuotteihin ja lisäsin valmiiksi rautalankaa ripustusta varten.  Jos haluat  pelkän kaarnasydämen, ota ajoissa kaarnamassa pois muotista, sillä kun massa on hyvin kuivunut, se ei enää irtoa reunoistaan.

Lue lisää puutarhan ja parvekkeen koristeluvinkeistä täältä.

Itse tehty kranssi sopii vaikkapa omenapuun koristeeksi isojen joulupallojen kanssa.
Itse tehty kranssi sopii vaikkapa omenapuun koristeeksi isojen joulupallojen kanssa.
Monivuotinen risukranssi on kaunis koriste ovessa.
Monivuotinen risukranssi on kaunis koriste ovessa.
Risukranssit sopivat myös julkisivun koristeiksi, kranssiin lisätty valosarja, toinen risukranssi on ovessa.
Risukranssit sopivat myös julkisivun koristeiksi, kranssiin lisätty valosarja, toinen risukranssi on ovessa.
Tervetuloa Joulu!

Lumoavan kaunis kranssi valmistuu todella nopeasti ja sen voi askarrella lapsenkin kanssa yhdessä. Sen seuraksi sopivat loistavasti vaikkapa luontoaiheiset sisustustyynyt, jotka ovat läpinäkyviä ja sisältävät yllättäviä täytteitä. Siitä lisää täältä.

Tein kranssin joulu mielessäni, mutta kranssista tuli lopulta niin ajaton, että sitä voi huoletta käyttää läpi vuoden. Risupohjainen kranssi ei lakastu eikä kuihdu. Koristelussa voit käyttää kaikkea kierrätettävää mitä vain satut löytämään kätköistäsi. Se on kaunis myös ihan sellaisenaankin.

Askartelun ja joulun iloa!

Tuija