Maatuskahuivista ja trikoosta upea käyttöpusero

Maatuskahuivista on muuksikin kuin huiviksi, sillä sen ihanat kuviot ja värit sopivat mainiosti myös puseron hihoiksi. Jotenkin nämä maatuskahuivit ovat niin kiehtovia ja kauniita, että olen niitä kirppisreissuillani ostanut aina silloin, kun niiden hinta on ollut sopiva. Ja sitten kun inspiraatio on iskenyt, käytän niitä tuunailuihini, tosin onhan maatuskahuivista myös ihan huiviksikin, siihen käyttöön mihin se on alunperin tehtykin.

Maatuskahuivista puhvihihat trikoopaitaan.

Maatuskahuivista hihat trikoopuseroon

Tykkään tosi paljon runsaista puseron hihoista. Ja tykkään tosi paljon trikoo-kankaisista käyttövaatteista. Näistä lähti ideani yhdistää arkikäytössä hyvin toimiva trikoo ja kierrätetty maatuskahuivi. Halusin ommella itselleni hauskan, näyttävän ja värikkään puseron, jota tulisin mielelläni myös käyttämään.

Joten tuumasta toimeen, ensin valitsin maatuskahuivin kaapistani ja sen jälkeen ostin siihen sopivan trikoo-kankaan. Nappasin maatuskahuivista yhden värin ja etsin sen värisen trikoon, huivi oli sävyvalinnan varmistajana mukanani kangaskaupassa. Yksivärinen trikoo rauhoittaa maatuskahuivin kuvioita ja samalla antaa myös niille tilaa tulla esiin.

Tämä ihanainen maatuskahuivi-trikoopusero

 • on tehty PaaPiin raglanhihaisella Putous-puseron kaavalla. Tällä samalla kaavalla olen jo aikaisemmin ommellut Vehnä-trikoosta puseron, artikkelin voit lukea täältä.
 • on tehty kaavalla, jota vähän muuntelin, lyhensin hihoja, sillä kaava on pitkähihaiselle raglanpaidalle, helmaa hieman pidensin ja hihoja levensin muutamia senttejä (itselle melko kapeahihainen malli)
 • on ommeltu puuvillatrikoosta Mele, trikoota ostin 75 cm (maksoi 10,46 e)
 • voidaan toteuttaa myös valmiiseen trikoopuseroon, jolloin ompelutyö on melko yksinkertainen eli hihat katkaistaan ja maatuskahuivi ommellaan tilalle
Yhdistin tähän trikoopuseroon maatuskahuivista tehdyt puhvihihat, näyttävää, eikö totta!

Olen huomannut, että arjessa suosin trikoovaatteita niiden helppouden ja mukavuuden takia. Yksinkertainen trikoopusero on mukava neuletakin alla, ja siksi ehkä minulla on jäänyt näyttävämmät puserot vähemmälle käytölle, vaikka niistä tykkäänkin. Tällaiset puhvihihat ei mahdu kapean neuletakin alle, mutta onneksi ei kumminkaan aina ole kylmä, jolloin trikoopuserollakin yksistään pärjää. Trikoopuseroilla on itse asiassa käyttöä ympäri vuoden.

Trikoopuseroon voi tehdä yhtä hyvin puhvihihat myös trikoosta, ja yhdistää erivärisen trikookankaan yksiväriseen, idea on sama kuin tässä puserossa. Mutta, mutta, näissä maatuskahuiveissa on se jokin, se ihan oma viehätyksensä, ja siksi ompelin tähän trikoopuseroon hihat maatuska-aiheisena. Mielestäni tästä puserosta tuli upea ja sellainen, jota varmasti tulee myös käytettyä, niin mukava se on päällä, ja myös todella näyttävä.

Yhdistin tähän trikoopuseroon maatuskahuivista tehdyt puhvihihat, näyttävää, eikö totta!

Näin maatuskahuivista ommellaan puhvihihat

 • päätä aluksi trikoopuseron hihan pituus ja puhvihihan pituus
 • huiveja on eri kokoisia, tähän puseroon käyttämäni huivi oli sen kokoinen, että se sopi näppärästi kokonsa puolesta hihoiksi, kaikki kangas tuli käytettyä
 • aluksi taitoin huivin kaksinkerroin ja leikkasin sen puoliksi
 • huivin sivusauma ommellaan kiinni
 • huivini pienet hapsut toimivat hihansuun koristeina, mutta voit ommella hihansuuhun myös käänteen
 • hihansuuhun ompelin 30 cm kapean kuminauhan sen sisäpuolelle, suuaukosta tuli väljä, se on kaunis ja samalla mukava käytössä
 • hihan toiseen reunaan ommellaan poimutuslangat
 • puhvihiha poimutetaan tasaisesti trikoopuseron hihan suun mittaiseksi
 • trikoopuseron ja puhvihihan oikeat puolet ja saumat asetellaan vastakkain, nuppineuloitetaan ja ommellaan saumurilla kiinni
 • toinen hiha ommellaan samanlailla
 • helppoa, eikö olekin!
Maatuskahuivista trikoopuseroon puhvihihat

Tuunaaminen tuo persoonallisuutta vaatteisiin, samalla voi myös miettiä jo olemassa olevien materiaalien hyödyntämistä ompeluprojekteissa. Joskus on ostettava uutta tarpeeseen, mutta silloinkin voi hyödyntää omien kaappien löytöjä, käytetty uuden rinnalla toimii usein mainiosti.

Mukavaa loppuviikkoa, Tuija

Yhdistin tähän trikoopuseroon maatuskahuivista tehdyt puhvihihat, näyttävää, eikö totta!

Lisää maatuskahuivitöitäni löydät avainsanalla maatuskahuivi.

Lue myös edellinen postaukseni: Vanhasta peltirasiasta saa ihanat korvakorut