Miten saisin ripauksen verran lisää verhoihini?

Miten saisin ripauksen verran lisää verhoihini? Kierrätän mielelläni osia tavaroistani purkamalla poistoon menevistä ja jo elämänsä lopettaneista esineistä yksityiskohtia. Laitan nämä ihanuudet vaikkapa kauniisiin vanhoihin lasisiin purkkeihin koristeiksi. Siinä ne saavat viihdyttää minua kunnes keksin niille käyttöä jossain muussa esineessä.

Minulla on useita koristetyynyjä. Niistä yhden oli jo aika lopettaa koristetyynynä oleminen ja haikein mielin katselin sen mennyttä kauneutta. Koristetyynyn jokaista reunaa kaunisti kevyet timantit. Nuo timantit irrotin uusiokäyttöön. Kauniita timantteja oli yhteensä 94 ja pian ne löytyivät uusiin verhoihin ommeltuina, jatkamassa kotimme kaunistamista.

Miten saisin ripauksen verran lisää verhoihini?

Pienetkin yksityiskohdat ovat juuri niitä asioita, jotka osuvat silmääni. Ilmeisesti haen niitä katseillani ihan tarkoituksella, sillä mielestäni huolitellut sisustukset, esineet ja tilat kertovat enemmän, kun niiden antaa yllättää katsojansa. Juurikin nämä pienetkin ja ajatuksella luodut pikku-asiat toimivat minun kohdallani.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Makkarin-timantti-perhosverhot-2020-2..jpg

Vanhaa ja uutta

Makuuhuoneemme ovipari on vanha ja se on tammea. Kaunis jo sellaisenaan, mutta halusin jotain lisää. Olen entisöinnyt parioven valkoiseksi ja oven lasit on vaihdettu uusiin. Vanhoista ovista puuttui kaksi ruusuketta, jotka veistin tammen palasista puuttuvien tilalle.

Tajusin jälkenpäin, että koivu olisi ollut pehmeämpää puuta ja myös huomattavasti helpompaa työstää näin kokemattomalle veistelijälle. Ruusukkeen päälle tuli maali, joten vaikka yksityikohtia rakastankin, tässä kohtaa puun materiaalilla ei olisi ollut mitään väliä.

Kaipasin kumminkin lisää tunnelmaa kauniita vanhoja pariovia kehystämään ja siitä lähti ajatus näistä pitsisistä perhosverhoista. Vasta myöhemmin verhot saivat timantit reunoihinsa. Minusta nämä timantit eivät näy liikaa, mutta näkyvät silti ihanasti. Silmäni osuvat usein niihin ja mieleni tulee iloiseksi katsellessani niiden hempeyttä.

Veisetelmäni tammiruusuke kadonneen alkuperäisen tilalle

Jotkut asiat kohottavat mielialaa, ihan vain olemalla kauniita. Minulle timantit ovat juuri sellaisia. Ne sopivat mielestäni kaikkialle, ulos ja sisälle, moderniin ja vanhaan, kovaan ja pehmeään materiaaliin.

Joillekin riittää muutama timantti tai yksi iso esine, jossa on paljon timantteja. Minä haluan niitä paljon ja moneen paikkaan. Timantit toimivat jopa puutarhassakin mainiosti. Puutarhakoristeluistani voit halutessasi lukea täältä.

Miltä sinusta nämä pitsiset perhos-timanttiverhoni näyttävät? Voisivatko ne sopia myös johonkin muuhun ympäristöön tai ideana johonkin muuhun verhoon, joka on materiaalitaan muuta kuin pitsiä? Kommentoi vain vapaasti.

Kävin näiden vanhojen ovien ja timantti-perhosverhojen tunnelmissa fiilistelemässä lisää Tampereen Hatanpään kartanolla ja Arboretumissa. Kaunis loppu-kesän päivä siivitti inspiroimaan uutta, josta sitten taas ensi viikolla lisää. Näemmä osui kesäisiä perhosia ja kukkia vaatteisiinikin.

Ihanaa loppu-viikkoa! Tuija