Pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset

Kevään ja pääsiäisen merkit ovat jo ilmassa, aurinko paistaa korkeammalta, räystäät tippuvat ja askartelussakin alkaa huomata ajatustensa karkaavaan keväisiin teemoihin.

Pääsiäinen on mukava keidas kevään keskellä, johon liitän paljon mieluisia asioita. Yksi näistä on pääsiäisen iloiset värit. Lempiväreihini kuuluukin kunnon ruohon vihreä ja pirteä voimakas keltainen, pääsiäistipun keltainen. Nämä kaksi väriä ovat mielestäni luomoavia ja yhdessä suorastaan ihastuttavan kauniita.

Pääsiäiseen on helppo liittää paljon muutakin kuin värit. Lampaat, tiput, munat, noidat, narsissit, ruoho ja puput – näistä saa jo paljon ideoita pääsiäisaskarteluihin ja tunnelmanluojiksi. Minun keväiset askarteluni ovat tällä kertaa pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset, jotka ovat pelkkää pehmeätä pörröä ja hauskoja pupun korvia! Pupuisen ihanaa ja helppoa askarteltua!

Pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset

Minusta on hauskaa käyttää eri kausiin sopivia korviksia, joulun aikaan jouluisia, kesällä kesäisiä, Halloweenina vaikkapa kurpitsoja ja pääsiäisenä vaikkapa juurikin pehmoisen veikeitä pupukorviksia. Korviksia on helppo ja ihana askarrella eikä niiden säilytyskään suuria tiloja tarvitse.

Itse tekeminen saa iloiseksi, joten ryhdytäänpä nyt askartelemaan pääsiäisen ihastuttavat diy korvikset sinullekin!

Pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset


Pääsiäisen pupukorvikset on yksinkertaiset askarrella.

Tervetuloa pääsiäinen ja pörröiset pupuset

Tein aluksi pupukorviksista neljät prototyypit kokeillen erilaisia kuviollisia kankaita. Mikään niistä ei näyttänyt hauskalta tai edes kivalta. Kaapeistani löytyi lopulta pala pehmoista, valkoista tekoturkista, josta tein yhden koekorviksen. Se näytti heti niin veikeältä ja söpöltä, että materiaalin suhteen valinta oli siinä.

Pallokuosinen kangas löytyi toiseksi kankaaksi ja kun vielä yksinkertaistin korvisten valmistustapaa, korvikset ja niiden työohjeet olivat valmiit.

Pupukorvikset herättävät varmasti huomiota, niin ihanat ne ovat!

Pääsiäiseen sopivat hyvin myös lampaat, joita on myös kiva askarrella. Halutessasi voit käydä kurkkasemassa minun lampaitani artikkellistani Lampaita askartelemalla toteutin pienen unelmani (niihin löytyy myös työohjeet).

Diy pupukorvisten tarvikkeet

 • valkoista pörröistä tekoturkista
 • pallokuosista kangasta
 • sakset
 • kangasliimaa
 • valkoista ompelulankaa
 • pyörö- ja lattapihdit
 • korviskoukut ja -piikit, korviksen silikonitaustoja (kutakin 2 kpl)
 • paksu neula (heftaneula)
 • kynä ja paperia
 • mitta
 • askarteluun sopivia pieniä puristimia 1-2 kpl
Pupukorvisten kankaat

Diy pupukorvisten työvaiheet

1. Piirrä paperille pupun kaava ja leikkaa se irti.

2. Leikkaa pörrö- ja pallokankaasta kaavan mukaiset kangaspalat. Liimaa ne kangasliimalla yhteen nurjat puolet vastakkain. Älä huoli, jos pupujen kankaat eivät ihan prikulleen ole hienosti leikatut, sillä pupu viimeistellään myöhemmin.

3. Tee seuraavaksi heftaneulalla apureikä kankaan keskelle. Apureikä tehdään myöhemmin asetettavaa korupiikkiä varten.

4. Leikkaa pitkä pätkä ompelulankaa ja asettele se moninkerroin pöydälle. Ota kankaan keskeltä kiinni ja ala hahmotella pupulle korvia.

5. Purista pupu muotoonsa puristimen avulla. Asettele pupu langan päälle. Sido lanka tiukasti korvien alapuolelta. Näin pupulle on muodostunut pää ja pystykorvat.

6. Muotoile pupu saksilla kauniiksi.

Tämä pupukorvis odottaa muotoilua

7. Työnnä mieleisesi pituinen korupiikki pupun läpi apureiästä ja taivuttele korupiikin päähän pyörö- ja lattapihdeillä koukku. Koukku kannattaa tehdä sivulle päin, sillä siihen pujotetava korviskoukku asettuu näin oikein päin korvanlehteä kohden ja pupu ei jää poikkisuuntaiseksi.


 Vasemmalta: lattapihdit, pyöröpihdit, mitta, korviskoukku, korvispiikki ja korviksen silikonitausta

8. Laita lopuksi silikonitausta korviskoukkuun, jotta korviksesi pysyy paikoillaan eikä tipu. Nyt ihastuttavat pääsiäisen diy pupukorvikset ovat valmiit käyttöön.

Pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset vaihtoivat heti omistajaa

Lastenlapseni Houppi tykkää tehdä kanssani korviksia. Kun hän tuli taas mummolaan ja näki nämä pupukorvikset korvistyöpisteessämme, hän halusi ne heti itselleen.

Houpilla ei vielä ole reikiä korvissa, mutta kotona asiasta on jo neuvoteltu. Korurasiassa odottaa käyttöönottoa monet upeat, hänen itsensä tekemät korvikset. Ja nyt myös nämä minunkin askartelemani pupukorvikset.

Pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset.

Toivottavasti inspiroiduitte näistä hauskoista diy pupukorviksista, kovin monimutkaistahan näiden valmistaminen ei ole. Vielä on aikaa pääsiäiseenkin, joten hyvin ennättää kaivella kaapeistaan materiaaleja ja askarrella. Olisi muuten kiva tietää millaiset sinun pupukorviksistasi mahtaisi tulla…

Toivottelen mukavaa, valoisaa ja iloista kevättä näiden pörröisten pupujen kera! Ja laita ihmeessä kommentteja mitä tykkäsit tästä postauksesta.

                Tuija

Pääsiäisen ihastuttavat diy pupukorvikset