Skandi-boho ruukku x2, ajatonta kauneutta kotiisi

Skandi-boho ruukku x2, ajatonta kauneutta kotiisi itse tekemällä. Jos joku asia kodissasi ei toimi ja haluat muutosta sisustuksesi yksityiskohtiin, ei välttämättä kannata hankkia heti uutta. Vanhaa tuunamalla voi löytyä ratkaisu tähän pulmaan.

Uuden kotimme kolmen silkkisen viherkasvin muoviruukut eivät enää istuneet asetelmaksi samaan vanhaan puiseen matkalaukkuun kuin entisessä kodissamme. Uudessa kodissamme nuo kukkaruukut löysivät sellaisenaan paikkansa lattialta. Niiden mustat muoviset kukkaruukut vaativat nyt kumminkin ruukunsuojia, sillä ne eivät sopineet sisustukseen. Yhden valmiin ruukunsuojan löysinkin kaapistani, mutta entäpä nuo kaksi muuta…

Bohoa on monenlaista kuten skandinaavistakin tyyliä edustavat sisustuselementit ja kokonaisuudet. Usein niiden raja on häilyvä. Tyylinä skandi-bohossa yhdistyykin skandinaavisuuden selkeys ja bohon runsaus ja mielenkiintoiset yksityiskohdat. Kummassakin tyylissä näkyy lämpimät värit ja luonnonmukaisuus. Oma bohoiluni ilmenee juurikin hyvin luonnonläheisenä ja suosin paljon luonnonmateriaaleja uudessa skandinaavisessa kodissamme. Nämä diy koristellut ruukut sopivat loppujen lopuksi hyvinkin monenlaisiin koteihin.

Kerron tässä artikkelissani kuinka koristelin nämä omat viherkasvieni ruukut. Annan myös askartelumateriaaleille muitakin vaihtoehtoja kuin ne mitkä itse valitsin. Parhaimmillaan diy ruukujen kustannukset ovat lähes ilmaiset eikä hintaa ruukkujen materiaaleille synny muusta kuin kuumaliimasta.

Skandi-boho ruukku x2, ajatonta kauneutta.

Skandi-boho ruukku x2, ajatonta kauneutta kotiisi

Laitan tähän alkuun kuvan kukka-asetelmasta, jossa nämä kolme silkkistä viherkasvia ovat mustissa ruukuissaan. Tuo yksi asetelman ruukku sujahti jo aikoja sitten ostettuun pajuiseen ruukunsuojaan, vieressä olevat kaksi samanlaista viherkasvien ruukkua ovat ne, jotka itse tuunasin.

Kuvan kaksi mustaa muoviruukkua odottavat tuunaamista

En halunnut tehdä viherkasveille uusia ja erillisiä ruukunsuojia vaan halusin koristella ruukut suoraan niiden pintaan. Silkkikasvit ovat tiukasti kiinnitetty ruukkuihinsa, joten tuunamaalla niiden ruukut ne näyttäisivät ikään kuin ruukunsuojilta.

Ideaani toteutin siten, että kaivelin kaapeistani kaiken maailman mahdolliset luonnolliset materiaalit esille ja aloin miettimään niistä kasvien ruukuille uutta ilmettä.

Materiaaleja skandi-boho ruukkujen askarteluun.

Tässä askartelussa voi hyvinkin hyödyntää poistoon meneviä tuotteita. Luonnonmateriaaleja kerätessä muista keräilylupa maanomistajalta, jos ne eivät kuulu jokamiehen oikeuksien pariin.

Kasvien ruukkujen skandi-boho tyyliseen koristeluun sopivat mm.

 • kivet, simpukan kuoret
 • riisinolki eli vanha kunnon käsihuisku (viska)
 • maissinaru (täältä näet maissinarusta tuunatun valaisimeni)
 • köysi
 • niini
 • pellavanaru
 • kuiva heinä
 • olki (oljesta tehdyn pataluhan kaunista pintaa voit käydä katsomassa täältä)
 • bambu (rikkinäinen bamburullakaihdin tai pöytätabletti)
 • paperinaru
 • rottinki
 • meriheinä
 • järvikaisla (täältä voit kurkata lähijärvemme järvikaislasta tehtyä seinäkelloa ja täältä diy koruja)
 • oksat
 • risut (täältä saa vinkkiä miltä koivun risut näyttäväisivät, ohjeessa hurmaava kranssi)
 • paju yms.
Asetelma, johon olen koristellut kahden ruukkun päälliset.
Valmis asetelma, jossa kaksi mustaa muoviruukkua on tuunattu asetelmaan sopiviksi
Asetelma, johon olen koristellut kahden ruukkun päälliset.

Kuinka niininen ruukku tehdään

Tarvitset niiniseen ruukkuun

 • niineä 1 kerä (50 g)
 • sakset
 • kuumaliimapistoolin
 • pieniä kiviä
 • kenties klipsu tai pyykkipoika pitämään niininippua liimauksen aikana yhdessä (ei välttämötön)

Liimaa kuumaliimalla pieniä niininippuja ruukun ympäri. Uusia niininippuja kuljetetaan mukana siten, että niitä liitetään hyvissä ajoin mukaan ennen kuin ensimmäiset loppuvat. Niininiput pysyvät liimauksen aikana kätevästi yhdessä esim. pyykkipojalla.

Skandi-boho ruukun reunan voit halutessasi koristella pienillä kivillä, jotka liimataan kuumaliimalla. Törröttäviä niinien päitä voi saksia. Yleisilme pysyy kuitenkin ihanan rentona, kun ei saksimisessa ole kovin tarkka.

Kuumaliiman hiippoja kannattaa myös nyppiä pois, jos ne näkyvät ikävästi. Alla olevassa kuvassa näkyvät hiipat ei itseäni sen kauemmin häiritse, joten ne saivat jäädä. Lattialla olevissa ruukuissa ei katse viipyile ruukuissa siten kuin silmien tasolle asetetuissa, joten pidin tässä kohtaa liian tarkkaa nyppimistä turhana työnä.

Niinellä ja pienillä kivillä koristeltu ruukku.
Niinellä ja pienillä kivillä koristeltu silkkikasvin muovinen ruukku sisustukseen sopivaksi.

Kuinka käsihuiskulla ja rikkinäisellä pöytätabletilla koristellaan ruukku

Tarvitset ruukkuun

 • tarpeettoman käsihuiskun
 • tarpeettoman bambuisen pöytätabletin
 • kuumaliimapistoolin
 • sakset

Katko sakseilla eri pituisia pöytätabletin bambuja ja kuumaliimaa ne ruukkuun pystysuunnassa. Koska ruukku on alhaalta kapeampi kuin yläosasta, liimaa bambuja hieman päällekäin ruukun alaosasta. Bambut saavat olla yläosastaan joko tasaisia tai hieman vinoja. Tasaa lopuksi sakseilla alaosa suoraksi ruukun reunaa myöden.

Bambuisen pöytätabletin materiaalia on hyödynnetty ruukun koristelussa.

Skandi-boho ruukku voi jäädä tämän näköiseksi, jos se miellyttää silmääsi enemmän kuin koristelun jatkaminen vielä käsihuiskun oljilla.

Kaksi ruukkua tuunattuna.
Asetelman keskimmäiset ruukut on tuunattu itse.

Jos haluat jatkaa kanssani ruukun koristelua, niin seuraavaksi siirrymme pienimään käsihuiskua. Käsihuiskun oljet kuumaliimataan pieninä nippuina kerrallaan bambukerroksen päälle. Lopuksi oljet tasataan saksilla ruukun alareunaa myötäillen.

Bambuisen pöytätabletin ja käsihuiskun materiaaleja on hyödynnetty ruukun koristelussa.
Ruukkujen tuunaus on kivaa askartelua.
Skandi-boho ruukku x2, ajatonta kauneutta kotiisi.

Luonnonmateriaalien kauneutta omassa kodissa

Olisin hyvinkin voinut valita näihin muoviruukkujen koristeluihin myös muita luonnonmateriaaleja. Ideana on ollut helpot tuunaukset ja ruukkujen sisällyttäminen omaan skandi-boho sisustukseen sopiviksi. Myös käytöstä poistuneet tavarat ovat kierrätysteemaan kuuluvina mainioita materiaaleja näihin käsitöihin.

Luonnonmateriaalit sopivat ihanasti ruukkujen tuunaamisenn (vaaleat tuunattu itse)

Se miksi valitsin toiseen tuunattavaan muoviruukkuun pystysuuntaisen koristelun johtui siitä, että halusin rikkoa asetelman poikkisuuntaisia linjoja. Niitä löytyi kaikista muista ruukuista. Rytmiharmonian särkeminen luo miellyttävää jännitettä asetelmaan.

Kesä on parasta aikaa hankkia luonnonmateriaalia tuleviin askarteluihin. Pienetkin lisäykset omaan materiaalipankkiisi voivat tuoda paljon iloa syksyn ja talven tuunailuihin ja askarteluihin.

Me kävimme Houpin kanssa pyöräilemässä eilen. Pääsimme rapsuttelemaan ihania lampaita, joilla oli melkoisen kuuma turkeissaan. Kuvasin lampaita läheltä, kun ne viipyilyjen jälkeen tuntuivat hyväksyvän meidät laumaansa vieraisille. Kuvailin lampaita mielelläni siksi, että tykkään niistä ja ajattelin saavani hyödyntää niiden asentoja ja profiileja tulevissa käsitöissäni. Teemana lampaat ovat innostavia.

Lampaita olen jo askarrellut aikaisemmin ja lammasteema kulkee myös tämän hetkisessä Vuosikirjonta 2021 -projektissanikin. Aihe innostaa…

Ihania kesäisiä päiviä, nautitaan lämmöstä ja auringosta! Tuija

Kesäpäivä lampaiden vieraina.