Tampereen Kädentaitomessut 2021

Tampereen Kädentaitomessut 2021 on vuoden odotetuin kotimaisen designin ja käsityöalan tapahtuma, joka on kooltaan Euroopan suurin. Kuluvana vuonna 2021 Suomen Kädentaidot viettää 25-vuotisjuhlavuottaan, jota on erityisen mukava juhlia myös täällä Tampereella.

Kädentaitomessuilla 2021 Tampereen Messu- ja Urheilukseskuksessa 12-14.11.2021 on yli 600 käsityöyrittäjää, ohjelmalavoja on 3 ja halleja yhteensä 4. Tarjolla onkin todella runsaasti huikeaa kotimaista osaamista, taitoa ja käsityötaidetta, ja tästä kaikesta saa nauttia hyvin organisoidussa massatapahtumassa.

Kädentaitomessut 2021 ja messun kohokohtia

Messuliput ostimme serkkuni kanssa Kädentaitomessut 2021 -tapahtumaan etukäteen. Olimme ensimmäistä kertaa messuilla perjantaipäivänä ja koimme tämän arkipäivän vähemmän ruuhkaisena kuin lauantaipäivän, jolloin olemme käyneet messuilla kaikkina aikaisempina vuosina.

En tiedä kuinka Pirkanmaan koronatilanne vaikutti ihmisten käyttäytymiseen, mutta tänään perjantaina ei ollut jonoa sisälle, narikkaan, vessaan, kahville eikä ravintolaan. Koko messualueen kiertäminen sujui leppoisasti yhdessä päivässä ja näytteilleasettajien myyntipaikoille mahtui hyvin tutustumaan tuotteisiin eikä ostosten maksamiseenkaan tarvinnut jonottaa. Tämä tuntui näin koronavuonna erityisen mukavalta.

Koska halusimme serkkuni kanssa viettää leppoisan tyttöjen päivän, jouduimme karsimaan päivästämme jotain pois, tällä kertaa jätimme väliin mielenkiintoiset messuohjelmat ja -työpajat.

Kuviin olen saanut julkaisuluvat.

Pussilakanasta ommellusta mekostani voit lukea täältä

Mutta siirrytäänpä nyt tämän pidemmittä puheitta päiväämme Tampereen Kädentaitomessut 2021 -tapahtumaan.

Olin etukäteen valinnut mielestäni 6 kiinnostavinta näytteilleasettajaa. Postauksen lopussa kerron messupäivän mielestäni ehdottomasti parhaan näytteilleasettajan ja taiteilijan sekä messupäivän yllättäjän. Esittelen myös omat päivän ostokseni aina kohteessa ollessani.

Tässä poimintani messupäivän pääkohteilleni

A-halli

  • Taito, 12 Taitoyhdistystä (Taitokatu)
  • Nextiili, Tampere (A1420)
  • sLotta – koruja luonnosta, Riihimäki (A1317)
  • Suomen muinaistutkimuksen tuki ry, Turun Yliopisto (A655)

C-halli

  • Omakoru, Tampere (C401)
  • Mosaiikkimyymälä, Mikkeli (C511)
Serkukset ja ystävykset valmiina messupäivään

1. Taitokatu, 12 Taitoyhdistystä

Taitokadun ideat ja käsityöt ilahduttavat ja koukuttavat vuosi toisensa jälkeen. Tämä katu on joka vuonna ensimmäisenä messuohjelmassani. Koska asun Tampereella, sydäntäni lähimpänä on oma Pirkanmaan Taitoyhdistys, mutta mielestäni yhtä kiinnostavia ovat kaikkien Taitoyhdistysten esillepanot. Tämä katu kannattaa katsastaa ehdottomasti.

Pirkanmaan Taitoyhdistykseltä ostin Saaristo varjostin -tarvikepaketin ohjeineen

Saaristo varjostin -tarvikepaketti avattuna kotona.

2. Nextiili

Tampereen Nextiili toimii tekstiilien kierrättäjänä, käsityöläisen materiaalipankina ja vintagevaatteiden ihmemaana. Yksi lempi-liikkeistäni, ja silti odotin tämän tutun näytteilleasettajan myyntipöydän anteja. Ostoksilla kävin jo tällä viikolla kivijalkaliikkeessä Lielahdessa, joten tänään jätin tämän pöydän aarteet muiden messuvieraiden shoppailtavaksi. Suosittelen.

Nextiilin kierrätyslankoja

3. sLotta – koruja luonnosta

sLotan luontokorut eivät jätä kylmäksi. Upeata kotimaista taidonnäytettä ja käsityöläisyyttä. Näissä töissä on sitä jotain. Lämmin suositteluni.

4. Suomen muinaistutkimuksen tuki ry

Erittäin mielenkiintoinen näytteilleasettajan myyntipiste. Myyntipisteellä esiteltävänä oleva Ravattulan muinaispuku on kaunis ja asuna perehtymisen arvoinen. Sain luvan tarkastella lähemmin jopa kuvassa esiintyvän naisen jalkineiden pohjat. Suosittelen, kannattaa ehdottomasti jututtaa myyntipisteen asiantuntijoita.

Ravattulan muinaispuku
Ohimokoristeet on valmistettu muinaisspriraalitekniikalla
Muinaisjalkineet ja muinaissukat

Ravattulan muinaisjalkineiden pohja valmistettiin usein peuran nahasta ja jalkineen muut osat vuohen nahasta.

Huomioitavaa: Tulossa Ravattulan muinaspuvun tieto- ja ohjekirja!

5. Omakoru

Omakorun myyntipisteestä minun unohtui ottaa valokuva. Koruntekijöille tämä näytteilleasettaja on mielenkiintoinen ja askartelutarvikkeiden valikoima runsas. Suosittelen.

6. Mosaiikkimyymälä

Mosaiikkimyymälän valikoimasta löytyy helposti materiaaleja ja tarvikkeita mosaiikkitöihin. Valikoima hyvä, kannattaa tutustua (myös nettikauppaan).

Mosaiikkiliikkeestä ostin valkoista saumausainetta, korupohjan ja mosaiikin palasia

Muutamia käsityöyrittäjiä, joiden myyntipisteisiin kannattaa tutustua

RARA natura, häkellyttävän taitavaa ja upeaa ekoprinttaamista. Sijainti A 429.

RARA natura
RARA natura

Heleganssi

Upeata ja nerokasta kierrättämistä vanhoista farkuista. Sijainti E 629.

Suomen Kädentaidot -juhlaleivos

Laktoositon ja gluteiiniton omena-karamellileivos Lempäälän Royal Bakery Oy:ltä. Tämä leivos on parhaimpia mitä olen syönyt.

Vielä muutama ostokseni

Parhaaksi kangasmyyntipisteeksi valitsin Forssan Kankaisen. Sijainti A 172.

Kankaisen trikoota

Ihka Clothing -kankaiden kuosista ostin tämän ihanan bambi-pupu-kankaan. Sijainti A 1018.

Ihkan kaunista trikoota

Mäkelän kirjamyynnistä en pääse minään vuonna ohitse ostamatta. Sijainti C 521.

Valitsemani Tampereen Käsityömessujen 2021 paras näytteilleasettaja ja paras yllättäjä

Parhaan vuoden 2021 näytteilleasettajaksi valitsen sLotta – koruja luonnosta! sLotta – koruja luonnosta on mielestäni erittäin nerokasta, taiteellista, taidokasta ja kekseliästä kierrättämistä luonnon antimista. Olin suorastaan hurmioitunut näistä koruista!

sLotta

Parhaaksi yllättäjäksi valitsin Heleganssin! Mallimestari ja pukeutumisneuvoja Heli Kososen kierrätysfarkuista taikomat käyttövaatteet ovat yksityiskohtia myöten upeasti mietittyjä ja toteutettuja. Tämän näytteilleasettajan myyntipöytään kannattaa ehdottomasti tutustua, nautittavan upeaa käsityötaidetta!

Heleganssi ja Heli Kosonen kierrätysfarkuista valmistetussa uniikissa takissaan

Tampereen Kädentaitomessut 2021 ja Vuoden 2022 käsityötekniikan julkistaminen

Tampereen Kädentaitomessut 2021 jatkuvat koko viikonlopun täällä Tampereella. Nähtävää ja koettavaa löytyy varmasti jokaiselle, joka on kiinnostunut käsitöistä, käsityötaiteesta ja kaikesta kauniin katselemisesta. Kädentaidot ja -taitajat tekevät elämästämme rikkaan.

Vuoden 2022 käsityötekniikka julkaistaan vuosittain näillä Käsityömessuilla. Ensi vuoden käsityötekniikaksi on valittu luonnonväreillä värjääminen. Taitoliitto perustelee valintaansa ja haluansa herättää keskustelua tekstiilien vastuullisuudesta ja ympäristövaikutuksista.

Näillä iloisilla ja upeilla tunnelmilla voinen lopettaa päiväni Tampereen Käsityömessuilla 2021.

Tuija

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Tampereen-Kadentaitomessut-2021-3..jpg
Serkkuni ja ystäväni kanssani Tampereen Kädentaitomessuilla 2021