Tee itse trendikäs pääsiäiskranssi makramee tyyliin

Tämä makramee tyyliin tehty pääsiäiskranssi on kaunis koriste ulko-ovessa tai sillä voi hyvin koristella kotia myös sisälläkin tuomaan keväistä pääsiäistunnelmaa. Askartele ja tee trendikäs pääsiäsikranssi ihan itse ja saat varmasti oman tyylisesi ja mieleisen pääsiäissomisteen, joka on varmasti ihan juurikin niin suloinen kuin vain siitä haluat. Tämän valmistaminen on sen verran helppoa, että siitä selviää vaikkapa lapsen kanssa yhdessä puuhastellessa.

Tykkäisitkö sinä vaihteeksi tällaisesta kauniin luonnollisen värisestä pääsiäiskranssista oveasi koristamassa?

Tee itse trendikäs pääsiäiskaranssi makramee tyyliin.

Tee itse trendikäs pääsiäiskranssi makramee tyyliin

Tähän omaan pääsiäiskranssiini on käytetty kierrätystavaraa, luonnon materiaalia, makrameelankaa ja edellisvuoden pääsiäiskoristeita. Makramee langan voi korvata myös muullakin materiaalilla, vaikkapa niinellä. Kaappejaan pönkimällä voit jopa löytää kaikki materiaalit itseltäsi eikä pääsiäiskranssiin tarvitse silloin hankkia mitään uutta kaupasta.

Trendikään pääsiäiskaranssin voi helposti valmistaa makramee tyyliin.
Makramee tyylisen pääsiäiskranssin koristeluja.

Makramee tyylisen pääsiäiskranssin tarvikkeet

 • pyöreä taulunkehys (oman kierrätyskehykseni halkaisija on 24 cm)
 • Minimop-lankaa (riippuu taulunkehyksistä, omaani meni yht. 85,4 m)
 • pääsiäiskoristeita (tipu, munia)
 • pajunkissoja 3 oksaa
 • nauhaa tai kangasta ripustukseen n. 80 cm
 • sakset
 • liimaa
 • rautalankaa ja sivuleikkurit
Tee itse trendikäs pääsiäiskaranssi makramee tyyliin.
Pääsiäinen lähestyy ja niinpä askartelin trendikkään pääsiäiskranssin makramee tyyliin.

Makramee tyylisen pääsiäiskranssin valmistus

Makramee langasta voi solmeilla vaikkapa trendikkään pääsiäiskranssin.
 • Leikkaa taulun kehyksiin Minimop-lankaa 70 kpl 110 cm pituisia lankoja.
Työvaihe trendikkääseen makramee tyyliseen pääsiäiskranssiin.
 • Taita lanka keskeltä kahtia ja pujota lenkki kehyksen alta ulkoreunalle päin. Työnnä langanpäät yläpuolelta ja lenkin sisältä, kiristä. Lankoja on yhteensä 70 kpl tiukasti vieri vieressä.
Leivonpääsolmuja taulun kehyksissä. Tästä valmistuu trendikäs pääsiäiskranssi.
 • Leikkaa 2 m lankapätkiä (minun kehyksiini kului 4 kpl 2 m lankapätkää ja lisäksi vielä 40 cm). Lankoja kieputellaan kehyksen ympäri ja se on helpompaa näin pätkissä.
 • Laita liimaa kevyesti kehykselle pieni osa kerrallaan ja kieputa lankaa tiiviisti kehyksen ympäri.
Tee itse trendikäs pääsiäiskaranssi makramee tyyliin.
 • Valitse koristeesi ja kiinnitä ne pääsiäiskranssiin. Näissä munissa oli valmiina langat, joten sidoin ne niistä roikkumaan. Tipu ja pajunkissat on kiinnitetty rautalangalla.
Tee itse trendikäs pääsiäiskaranssi makramee tyyliin
 • Solmi lopuksi nauha tai kangassuikale pääsiäiskranssin ripustuslenkiksi. Voit myös käyttää ripustuskoukkuna taulun kehyksen koukkua.
Tee itse trendikäs pääsiäiskaranssi makramee tyyliin

Tervetuloa pääsiäinen

Tee se itse pääsiäiskranssissa on käytetty makramee solmeilun yksinkertaisinta solmua eli leivonpääsolmua. Jos et ole solmeillut makrameeta, tämä solmu ja kaunis lopputulos toimii mainiosti johdatteluna makrameen maailmaan. Yksinkertainen on usein kaunista ja tämä pääsiäiskranssi toimiikin juuri vähäeleisyydellään ja on siitä huolimatta näyttävä.

Itse aloitin makramee solmeilun haasteellisesta lampun varjostimesta. Makramee varjostimesta tuli vähän vinksahtanut, kun en ihan aina tajunnut kuinka kaikki solmut kulkivat, purin ja huomaamattani jäi virheitäkin varjostimeen. Käsiala parani kumminkin toistojen ja uuden työn kautta. Halutessasi voit tästä lukea artikkelini, jonka lopussa olen toisena työnäni tehnyt makramee seinäkoristeen. Seinäkoristeesta tulikin jo tasainen ja kaunis ja sen työstäminen eteni jouheasti.

Sen verran innostuin makrameesta, että liitin makramee solmeilua vielä saviruukkuunikin, tätä työtäni pääset kurkkasemaan täältä. Helppoa solmeilua myös sekin.

Jostainhan on aina aloitettava ja minusta tämä trendikäs tee se itse makramee tyylinen pääsiäiskranssi on hyvä askartelu juurikin solmeiluharrastuksen käynnistykseen, jos se alkaa enemmänkin kiinnostamaan.

Pääsiäisen trendikkäin kranssi on makramee tyylinen.

Pääsiäiseen liittyy myös kananmunat, joita voi myös vaihtoehtoisesti värjätä luonnonväriaineilla ja ekoprintata niihin upeita kuvioita. Oletko sinä vielä kokeillut tätä luonnonväriaineilla värjäämistä ja ekoprinttaamista omiin pääsiäiskoristeisiisi? Vaihtelu todellakin virkistää ja tämän vuoden pääsiäispöydästäsi voi tulla upea ihan eritavalla kuin aikaisemmin. Luonnonkauneus on tämän vuoden juttu, jota kannattaa askarteluissakin kokeilla.

Mukavia pääsiäisen askarteluhetkiä ja aurinkoista viikonloppua!

Tuija