Tuunatut ruokapöydän tuolit luovat tilasta upean ja tyylikkään kokonaisuuden

Tuunatut ruokapöydän tuolit antavat ruokailutilalle aivan uudenlaiseen ilmeen, joten omien kulahtaneiden tai kirppikseltä löytyneiden tuolien kanssa kannattaa ehdottomasti nähdä vaivaa. Tukevarakenteiset ja hyvin valmistetut vanhat ruokailupöydän tuolit kestävät hyvin aikaa ja kovaakin käyttöä, ja niissä riittää vielä potentiaalia ajan nakertaminakin. Toki ne eivät välttämättä natsaa ympäristöönsä ihan sellaisinaan, mutta maalilla ja verhoilukankailla niistä saa aivan uusia ja uniikkeja tuoleja kohtuullisella työllä ja rahalla.

Mielestäni kierrättäminen ja tuunaaminen on aina hyvä vaihtoehto kodin sisustamisessa. Tämän ruokailuryhmän kattolamppuunkin on saatu pienillä kirppisaskartelulöydöillä uutta ilmettä, joten persoonallisuutta tässä kodissa löytyy aina kattoa myöten.

Tuunatut ruokapöydän tuolit luovat tilasta upean ja tyylikkään kokonaisuuden
Vanhat tukevat ja ehjät ruokailuryhmän tuolit uuden itse tehdyn pöydän pareina

Tuunatut ruokapöydän tuolit kokivat melkoisen muutoksen

Tyttäreni osti nämä neljä ruokapöydän tuolia Torista 15 eurolla. Ihan parasta näissä tuoleissa oli se, että niissä on todella hyvä istua ja niiden rakenteet olivat moitteettomia, eli ne olivat täydellisiä tuoleja tuunattaviksi. Tämän kodin ruokapöytä on itse tehty, rouhea ja tyylikäs. Tällaiseen ruokapöytään voisi helposti yhdistää täysin erilaiset, pöydän designiin sopivat tuolit, mutta tässä ei niin tehty, ja se juuri tekeekin tästä ruokailuryhmästä mielenkiintoisen.

Alla olevassa kuvassa nämä tuolit ovat ennen niiden tuunausta. Usein tällaisten vanhojen tuolien näkeminen omassa mielessään valmiina ja tuunattuina voi olla vaikeaa. Itselleni vaikeinta olisi näiden tuolien kohdalla ollut niiden muoto, sillä en olisi ihan ensimmäisenä osannut katsella tämän mallisia tuoleja tämän tyylisen pöydän rinnalle. Lopputulos on kumminkin uskaliaan upea ja ylellinen, joten voin vain sanoa, että oma mieli kannattaa ehdottomasti pitää avoinna kaikkien vanhojen tavaroiden suhteen.

Tuolit tuunattavaksi.
Kierrätetyt tuolit sellaisina kuin ne olivat ostettaessa
Tuunatut ruokapöydän tuolit luovat tilasta upean ja tyylikkään kokonaisuuden
Ruokailuryhmän tuolit maalattuina ja kevytverhoiltuna

Tuolien tuunauksesta

Tuolien hionnat, maalaukset ja kevytverhoilut teimme yhdessä tyttäreni kanssa.

Kaikkien neljän tuolin rungot on

  • siklattu eli poistettu siklillä vanha lakka
  • hiottu kolmeen kertaan (120, 150, 180 karkeuksilla)
  • maalattu kolmeen kertaan kalustemaalilla, kevythionta 240 karkeudella välissä

Kaikkien neljän tuolin istuinten kevytverhoilut on

  • aloitettu liimaamalla muotoon leikkautettu superloni istuinalustaan
  • niittipistoolilla kiinnitetty vanhan ajan tukeva lakana tiukasti superlonin päälle yksinkerroin
  • verhoilukangas kiinnitetty niittipistoolilla tiukasti kaksinkerroin lakanan päälle
Kierrätystuolit tuunattavana.
Hiontahommissa tyttäreni Linda
Kierrätystuolit tuunattavana
Kevytverhoiluhommat menossa
Tuunatut ruokapöydän tuolit luovat tilasta upean ja tyylikkään kokonaisuuden

Keittiöpöytäryhmän lamppu muutti myös ilmettään

Pöytäryhmän yläpuolella on lasinen valaisin, joka toimii ihan sellaisenaan kaikessa yksinkertaisuudessaan. Silti mieleni teki hieman tuunata sitäkin. Lampun johtoon lisäsin kirpputorilta ostamiani puisia helmiä, joihin porasin reiät asennusta varten. Pieni lisä lamppuun, mutta ilme on silti muuttuntut rennommaksi.

Tuunatut ruokapöydän tuolit luovat tilasta upean ja tyylikkään kokonaisuuden, valaisimeen on lisätty kirpputorilöytöinä ostetut puuhelmet.

Itse tekemällä ja tuunaamalla saa persoonallisuutta kotiinsa

Mielestäni tässä keittiöpöytäryhmän toteutuksessa on aimo annos rohkeutta sekä uskallusta yhdistellä erilaisia tyylejä keskenään. Yllätyimme molemmat tyttäreni kanssa lopputuloksesta, joka oli onnistuneempi kuin mitä osasimme odottaa. Tyttäreni kodin itse tehty pötyä on tätä päivää, tuolit joltain menneeltä trendiltä ja tuolien verhoilukankaat ovat taas perinteistä tyylihuonekalujen kuosia ja värimaailmaa, improvisointi tuotti tässä tapauksessa ihastuttavan ja odotukset kaikin puolin täyttävän ruokailutilan, joka on samaan aikaan sekä toimiva että suoraan kuin napattu sisustuslehden sivuilta.

Tuunaaminen vaatii aikaa ja työtä, ihan tuosta vaan tällainen ruokailutila ei valmistu. Hyvät ideat ja suunnitelmat syntyvät ajan kanssa, tutkien, tarkkaillen ja karsien. Itseään kannattaa kuunnella huolella, silti omissa valinnoissaan saa luvan olla mukana luovuutta ja rohkeutta, näin voit ihanasti yllättää itsesi.

-Tuija-

Tuunatut ruokapöydän tuolit luovat tilasta upean ja tyylikkään kokonaisuuden