Virkaten kauniit tuunatut rannerenkaat

Ostin kirpparilta (olen muuten viime aikoina aloittanut melko monen artikkelin näillä sanoilla) 50 centillä kahdet muoviset rannerenkaat. Jotenkin näin ne heti hyvinä tuunauskohteina, ja ideakin syttyi siinä niitä hyplätessä. Kesä on hyvää aikaa näyttäville koruille, sillä ilmojen lämmetessä ei tarvitse paksuja takkeja eikä välttämättä pitkähihaisia vaatteita, korut näkyvät ja niitä tulee myös ainakin itse enemmän käytettyä kesällä.

Ajattelin tuunata nämä kirpparirannerenkaat virkkaamalla niihin jotain kaunista pintaa, kumminkin jotain selkeää ja yksinkertaista. Rannerenkaiden värimaailman päätin vasta sitten, kun valitsin lankaa kaapistani, sen hetkisen fiilingin mukaisesti. Ilmeisesti minulla oli jotenkin seesteinen mieliala lankoja valitessani, kun rannerenkaista tuli värimaailmaltaan hyvin neutraalit.

Koska nämä kaksi rannerengasta on suhteellisen kookkaat yhdessä, ne ovat luonnonvalkoisinakin tarpeeksi näyttävät asuni kanssa. Lisäksi ne sopivat myös erinomaisesti muidenkin eri asujeni kanssa yhteen, sillä niiden värisävyt eivät ole vaatekaappini sisällön kanssa ristiriidassa.

Kirjomalla rannerenkaisiin kuvioita niihin saa lisää eloa, myös värikkäät langat tuovat kesäistä tunnelmaa koruihin ja asuusi. Tuunaa siis ohjeillani sellaiset rannekorut itsellesi, jotka sopivat juuri omaan kesääsi niin seesteisesti tai värikkäästi kuin itse haluat!

Artikkelin lopussa kerron myös mitä itselleni kuluu tänä keväänä.

Vanhat rannerenkaat saa virkkaamalla tuunattua uusiksi. Värikkäillä jämälangoilla ja erilaisilla kuvioilla saa koruihin kesäistä ilmettä.
Asuuni tuunasin kirppisrannerenkaat virkkaamalla ja kirjomalla.

Tuunatut rannerenkaat virkkaamalla

Käytän pukeutumisessa ja meikeissäni lämpimiä kevään värejä, ja lämmin luonnonvalkoinen sopii siksi itselleni hyvin. Tämän vuoksi minun ei tarvitse suunnitella erityisesti asukokonaisuuksia vaan voin luottaa, että käyttämäni värit sopivat hyvin toistensa kanssa yhteen. Niin näiden tuunamieni rannerenkaidenkin kanssa kävi. Olisin aivan yhtä hyvin voinut virkata niihin jotain kesäisen pirteää, mutta koska lankojen valinnan hetkellä tuntui siltä, että luonnonvalkoiset niistä nyt tulee, niin tiesin, että senkin värisenä ne toimivat kaikkien asujeni kanssa.

Rannerenkaat näyttivät virkkausvaiheessa omaan silmääni aneemisilta, siksi mietin erilaisia vaihtoehtoja niiden koristelemiselle. En halunnut lisätä niihin irrallisia koristeita, jotka olisivat myös niihin sopineet (esim. pienet helmet) vaan päädyin kirjontaan. Näin jälkeenpäin, kun rannerenkaat on jo valmiit ja kun kuvasin niitä tähän artikkeliin aurinkoisena päivänä kimmeltävän järven rannalla, ajattelin, että niihin olisi sopinut hyvin myös virkatut värikkäät kukkaset. Orastava vehreys, valo ja lämpö kirvoittivit mielen jo hetkeksi tulevaan kesään. Näitä kirppiskoruja kyllä löytää helposti uusiakin, joten ei muuta kuin uudet tuunaukset koukulle, jos alan vielä myöhemmin kaivata värejä enemmän kesääni.

Rannerenkaiden kirjontalankojen väriksi valitsin kullan ja kuparin. Ne sointuvat suloisesti luonnonvalkoisen kanssa yhteen. Kirjaillut kuviot ovat hyvin yksinkertaisia ja selkeitä, mutta kullan ja kuparin värit erottuvat silti hyvin vaaleasta taustastaan.

Kun valitsin sopivaa asua uusille rannerenkailleni, päädyin kirkkaan keltaiseen puseroon, jonka päällä on tuunaamani pallohihansuinen neuletakki, ja keskiruskeisiin housuihin. Korvakoruiksi valitsin jo aiemmin virkkaamani korvakorut. Mitä mieltä sinä olet, sopivatko asun värit mielestäsi yhteen, ja onko värisävyjen tunnelma mielestäsi harmoninen? Mitä oma silmäsi sanoo kokonaisuudesta? Kauneus on kumminkin aina katsojan silmissä, ja se hyvä puoli näissä tuunatuissa rannerenkaissa on, että niistä saa helpolla oman näköiset korut, sen väriset ja kuvioiset kuin mistä itse tykkää.

Vanhat rannerenkaat saa virkkaamalla tuunattua uusiksi. Värikkäillä jämälangoilla ja erilaisilla kuvioilla saa koruihin kesäistä ilmettä.
Rannerenkaat on kirppikseltä ostettu ja ne on tuunattu virkkaamalla ja kirjomalla.

Näin virkkaat rannerenkaisiin uuden ilmeen

Rannerenkaat ovat eri kokoisia ja muotoisia. Annan tässä virkkausohjeen, jota voit mitoittaa oman rannerenkaaseesi sopivaksi. Jos rannerenkaasi on tasainen eli se ei ole kupera kuten omani, jätä ohjeesta levennykset ja kavennukset pois.

Virkkauslangaksi käy hyvin jämälangat, joten valitsemasi lanka, virkkuukoukun koko ja käsialasi vaikuttavat myös silmukkamäärään. Tärkeintä tässä on luomiesi ketjusilmukoiden määrä. Ketjusilmukoiden oikean määrän saat selville virkkaamalla ketjusilmukoista ketjun, joka sopii rannerenkaan ympärille napakasti.

Omat rannekoruni olen virkannut

  • puuvillalangalla, joka on jämälankaa
  • virkkuukoukulla no 2

Lisäksi tarvitset

  • kirjomiseen erivärisiä lankoja ja neulan
  • kuumaliimapistoolin

Virkkaa näin:

  • 64 kjs tai rannerenkaasi reunan mukaisesti kjs:oita, ps 1. kjs:aan
  • 1. krs: 1 kjs (=1. ks), ks toiseen kjs:aan koukulta lukien, 62 ks. Yht. 64 ks.
  • 2. krs: ks koko kerros, lisää silmukoita (2 ks samaan silmukkaan) 4x tasaisesti (esim. n. joka 15.). Yht. 68 ks.
  • 3. krs jne: kaikki seuraavat kerrokset ks:oita. Kerrosten määrä riippuu siitä kuinka leveä rannerenkaasi on, jatka näin kunnes olet toisella reunalla.
  • Kavenna (eli hyppää yhden ks:n yli) 4x siten, että kavennukset sijoittuvat tasaisesti ympyrälle (esim. n. joka 15. s)
  • virkkaa ks:oita viimeinen kerros, silmukoita on nyt 64, päättele

Kirjo virkatun neuloksen päälle mieleisiäsi kuvioita ja liimaa se lopuksi rannerenkaan päälle. Itse sain liimaamisen parhaiten onnistumaan siten, että kiersin rannerenkaan ympäri tasaisesti, lopussa jouduin hieman venyttämään virkattua ympyrää. Kokeilin aluksi liimaamista siten, että liimasin pätkän aina vastakkaisilta puolilta, ajatuksena oli edetä näin pikkuhiljaa ympyrän ympäri, mutta liimaukset eivät tällä konstilla pitäneet.

Toivottavasti tämä tuunausideani inspiroi sinua!

Mitä minulle kuuluu, kevätuutisia!

Vähän vielä viimeaikaisia uutisia tähän lopuksi. Olen viime päivinä ollut todella iloinen, sillä minut on hyväksytty oppilaaksi Artesaani-tutkintoon. Minusta tulee sitten joskus käsityöohjaaja ihan virallisesti, sillä olen aloittanut tällä viikolla opintoni! Minulle on tarjottu myös töitä käsityöohjaajana, joten opintojeni ohella alan myös ohjaamaan käsityötunteja. Artesaaniopintojen lisäksi jatkan Käsityötaiteiden perusopintoja, jotka saan päätökseen kenties jo tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alkupuolella. Koska ajankäyttöni on vaatinut uudelleen aikatauluttamista, julkaisen jatkossa täällä blogini puolella uusia käsityöohjeita kuten ennenkin, mutta niiden julkaisutiheys saattaa olla pidempi kuin mitä tähän asti on ollut. Tulen myös julkaisemaan artesaanikoulutukseni sisältöä ja etenemistä, joten monipuoliset käsitöihin liittyvät postaukset jatkuvat tästä eteenpäinkin.

Toivon, että artikkelini kiinnostavat sinua jatkossakin, ja muistathan, että saat vapaasti myös toivoa minulta käsityöaiheita, jotka kiinnostavat itseäsi.

Aurinkoisia kevätpäiviä ja hyvää Äitienpäivää toivotellen, Tuija

Tuunatut rannerenkaani.