Virkatut ihanat korvikset x6 ohjeineen

Virkatut ihanat korvikset x6 löydät ohjeineen tästä kesäisestä postauksesta. Kesä innostaa helppoihin käsitöihin eikä näiden korvisten virkkamisessa todellakaan paljoa aikaa kulu. Pienellä vaivalla ja tämän postauksen ohjeilla saat virkattua kauniit korvikset omaan kesäasuusi.

Virkatuista mandaloista valmistuu kieltämättä näyttävät korvikset. Näitä erilaisia mandaloita voi myös yhdistellä, jolloin korviksista tulee entistä upeammat. Näytän postauksen lopussa joitakin variaatioita mandaloiden yhdistelyistä. Mikä niistä voisi olla sinun lempparisi?

Itse aloin tekemään näitä virkattuja pieniä mandaloita ilman sen kummempia malleja. Kun yksi oli valmis, muunsin sitä hieman ja syntyi taas seuraava. Ja koska korvisten virkattuja kerroksia on vain 2-3, korvikset valmistuivat todella nopeasti.

Mietin tuossa virkatessani, että kun näitä mandalakorviksia tuli koukulta sen verran joutuisasti, voisikohan tässä olla ideaa myös joululahjaksi…

Virkatut ihanat korvikset x6 ohjeineen

Virkatut ihanat korvikset x6 ohjeineen

Korvikset on virkattu ohuella langalla ja virkkuukoukulla kokoa 1.5. Virkkauslangat on kaivettu kaappien kätköistä, joten tarkemmat lankojen tiedot puuttuvat. Tässä sinulle tarkemmat ohjeet näistä kuudesta mandalakorviksista.

Virkattuja mandaloita, joista valmistuu korviksia

Korvikset no 1

Virkattuja korviksia on helppo valmistaa.
 • Aloituslenkki 5 kjs, 1ps ensimmäiseen kjs:aan
 • 5x *5 kjs+1 ks*, Lopuksi kjs:aan 1ps.
 • 5x kjs-lenkkiin *1ks, 2p, 1pp, 2p, 1ks*. Lopuksi ks:aan 1ps.

Korvikset no 2

Pienet virkatut korvikset
 • Aloituslenkki 9 kjs, 1ps ensimmäiseen kjs:aan
 • 1 kjs, 12 ks, 1ps ensimmäiseen kjs:aan.
 • 12x *1ps, 3kjs,1ps*

Korvikset no 3

Helpot virkatut korvikset, joihin ei kauaa aikaa kulu.
 • Aloituslenkki 9 kjs, 1ps ensimmäiseen kjs:aan
 • 1kjs, 12 ks, 1ps 1. kjs:aan
 • 3kjs =1.pylväs. Jokaiseen ks:aan: 3p siten, että pylväiden viimeiset silmukat jätetään koukulle ja vedetään lopuksi lanka kaikkien kolmen pylvään silmukan läpi, 4 kjs
 • Lopuksi ps 1. pylvääseen.

Korvikset no 4

Kauniit ja helpot virkatut korvikset.
 • Kuten korvikset no 3, mutta pylväät korvataan pitkällä pylväällä

Korvikset no 5

Virkatut korvikset voi olla näinkin söpöt
 • Virkkaa 1kjs ja korvisvälikappaleeseen (rengas)10 ks
 • Käännä työ toisin päin, 2kjs=1.pylväs, 9x p
 • Käännä työ toisin päin, 3kjs=1.pylväs, 10x *3p siten, että pylväiden viimeiset silmukat jätetään koukulle ja vedetään lopuksi lanka kaikkien kolmen pylvään silmukan läpi, 4 kjs*. Jätä kjs:t pois viimeisen pylvään jälkeen.

Korvikset no 6

Helppoja virkattuja korviksia ohjeineen

Kuten korvikset no 4, mutta lisätään vielä lopuksi 1krs.

 • viimeinen kerros: jokaiseen kjs-kaareen *1ks, 3kjs, 1ks, 3kjs, 1ks, 1ps pylväsryhmään*

Korvisten viimeistely

Kovetin korvikset liima-vesi -seoksella (jotakuinkin puolet ja puolet, ihan summamutikassa voit sekoitella). Liimaksi sopii puuliima (valkoinen liima, esim. Erikeeper). Kastelin korviksen läpikotaisin liimalaimennokseen, puristelin liiat nesteet pois, muotoilin korviksen tasaiseksi ja annoin kuivua muovin päällä.

Kuivuminen käy melko nopeasti eikä tällä puolet ja puolet -sekoitussuhteella korviksista tule kivikovia. Korviksia voi käyttää myös ilman kovetusta, sen verran pieniä ne ovat.

Kovetuksen jälkeen laitoin korviksiin korviskoukun. Voit myös käyttää välikappaleita, jos haluat. Välineiksi riittävät kahdet lattapihdit, mutta myös käyrä- tai pyöröpihdeistä voi olla apua riippuen siitä millaiset korviksiesi kiinnityksistä tulee ja millaisilla korupihdeillä tykkäät työskennellä.

Virkattujen korvisten valmistus menossa

Näyttävämpien korviksien erilaisia variaatioita on useita

Kuuden erilaisen virkatun mandalan yhdistelyistä syntyy useita erilaisia korviksia. Yhdistelin muutamia virkattuja mandaloita malliksi. Mikään ei estä esim. kolmenkin mandalan yhdistämistä peräkkäin.

Erilaisia variaatioita virkatuista mandaloista korviksiksi
Erilaisia variaatioita virkatuista mandaloista korviksiksi
Erilaisia variaatioita virkatuista mandaloista korviksiksi

Lue myös: Kuinka paloista virkattu mekko valmistuu helpoimmin?

Virkkaaminen on ainakin itselleni hyvin rentouttavaa puuhaa. Varsinkin palavirkkaaminen on mukavaa, sillä pienen lankakerän ja virkkuukoukun saa kätevästi käsilaukkuun tai taskuun. Ja pienen virkkaustyön tekeminenkin onnistuu melkein missä vaan. Virkkausmalliakaan ei välttämättä tarvitse olla, sen kuin vain alkaa virkata. Vain taivas on rajana luovuudellesi…

Kesäisin virkkausfiilistelyin, Tuija

Vain taivas on rajan luovuudellesi!