Virkatut joulukoristeet, jotka valmistuvat nopeasti

Virkatut joulukoristeet valmistuvat nopeastikin, jos ne ovat vain tarpeeksi yksinkertaisia. Vielä siis ehtii, jos kaipaat koristeluihisi lisää joulun tuntua.

Nämä virkatut kuuset voi toteuttaa jämälangoista eikä aikaa näiden valmistamiseen kulu kovin paljoa, joten suurta panostusta tämä kuusiprojekti ei tarvitse.

Nämä virkatut kuuset voi toteuttaa jämälangoista ja aikaa näiden valmistamiseen ei kulu kovin paljoa, joten suurta panostusta tämä kuusiprojekti ei tarvitse.
Yksinkertainen on kaunista, ja tällä kertaa myös helppoa valmistaa

Virkatut joulukoristeet valmistat näin

Tarvitset virkattuihin joulukuusiin

  • vihreää jämälankaa, toki kuuset voivat olla muunkin värisiä, paksusta langasta saa näyttävää
  • valkoista jämälankaa, pörröinen sellainen on nättiä, muttei välttämätöntä
  • sakset
  • virkkuukoukku langan mukaan, paksuun lankaan esim. virkkuukoukku no 4
  • metallilankaa/rautalankaa, sen paksuista, että sen avulla joulukuusi pysyy pystyssä. Kuuset ovat eri kokoisia ja niiden metallilangan pituus vaihtelee (max 85 cm).
  • sivuleikkurit
  • askarteluun tarkoitetut käyräpihdit
Lankoja, virkkuukoukku, metallilankaa ja sivuleikkurit. Näillä välineillä valmistuu jouluiset kuuset.
Lankoja, virkkuukoukku, metallilankaa ja sivuleikkurit. Näillä välineillä valmistuu jouluiset kuuset.
Lankoja, virkkuukoukku, metallilankaa ja sivuleikkurit. Näillä välineillä valmistuu jouluiset kuuset.
Nämä virkatut joulukuuset voi toteuttaa jämälangoista eikä aikaa näiden valmistamiseen kulu kovin paljoa, joten suurta panostusta tämä kuusiprojekti ei tarvitse.

Virkkaa joulukuuset näin

Joulukuusi virkataan metallilangan päälle, sen kummempaa tämä joulukoriste ei tarvitse valmistuakseen. Metallilanka toimii tukena virkkauksen sisällä ja saa kuusen pysymään muodossaan ja pystyssä.

Joulukuusen virkkaamisen aloitin metallilangan toisesta päästä siten, että solmin vihreän virkkauslangan metallilankaan ja käänsin käyräpihdeillä metallilangan pään solmun yli, sen jälkeen litistin metallilangan silmukan.

Koko joulukuusi virkataan kiinteillä silmukoilla. Kiinteitä silmukoita virkataan niin paljon, että metallilanka peittyy, silmukoiden määrä siis riippuu metallilankasi pituudesta. Metallilangan toisessa päässä virkkauslanka vaihdetaan valkoiseksi langaksi, ja virkataan sillä loppuosa. Lopussa lanka vedetään viimeisen silmukan läpi, ja sen jälkeen taitetaan käyräpihdeillä metallilanka stoppariksi joulukuusen lumisen valkoiseen latvaan.

Nämä virkatut joulukuuset voi toteuttaa jämälangoista eikä aikaa näiden valmistamiseen kulu kovin paljoa, joten suurta panostusta tämä kuusiprojekti ei tarvitse.
Virkatut joulukoristeet

Valmiit joulukuuset koristeiksi ja joulun tuntua luomaan

Ennen virkatun joulukuusen kiertämistä spiraalille, suoristin metallilangan suoraksi. Tästä selkeän suorasta asennosta oli hyvä lähteä kääntelemään joulukuusta muotoonsa.

Isoimman kuusen suora pituus on n. 85 cm, mikä on käyttämäni metallilangan maksimipituus, tätä pidempi kuusen runko oli jo vaikea saada pysymään pystyssä. Isontamalla alinta spiraalia kuusi seisoi lopulta tukevasti pöydällä, mutta tätä pidempi metallilanka ei olisi enää minulla toiminut. Kaikki muut joulukuuset valmistin lyhemmistä metallilangoista.

Mielestäni nämä joulukuuset eivät kaipaa koristelemista, mutta jos sinusta tuntuu, että haluat kuusistasi näyttävimpiä, niihin voi laittaa kimallehilettä tai ne voi koristella oikean joulukuusen tavoin, tietenkin minimaailmaan sopivasti. Omat virkatut joulukuuseni löytyvät osana juhlavampaa koristelua.

Virkatut joulukuuset ovat matalia ruokapöydän koristeina, joten ajattelin laittaa ne jouluaattona joulupöytäämme koristeiksi. Tai no, miksei vaikkapa hiuskoristeeksi…

Ihanaa ja iloittelevaa joulua, Tuija

Virkattu joulukuusi toimii vaikkapa hiuskoristeena.
Tuohikorvakorujen ohjeet löytyvät täältä.