Katsaus käsityövuoteeni 2020

Vuoden 2020 aikana valmistui monenlaisia käsitöitä. Vuosi alkaa olla takana päin ja on aika katsoa mitä kaikkea on tullut tehtyä ja opittua kuluneen vuoden aikana.

Värikäs Kädenjälki on tuore blogi suomalaisten käsityöblogien joukossa. Ensimmäiset postaukseni julkaisin reilu vuosi sitten Bloggerissa. Tätä ennen olin tehnyt töitä 6 kk, jotta sain blogiin tarpeeksi julkaistavaa materiaalia. Käsitöiden tekeminen ei ollut minulle uutta, mutta niiden postaaminen oli.

Bloggaamisen alku olikin kieltämättä kankeaa. Koko kirjoitustaitoni oli ihan ruosteessa. Kuvittelin kumminkin, että tuotin hyvää teksitä, vaikka sitähän se ei ollut. Valokuvat käsitöistäni ei aina olleet kehuttavia, mutta iloitsin kumminkin siitä, että olin saanut viimein haaveeni käsityöblogista toteutettua. Et arvaakaan kuinka jännitin sitä hetkeä, kun piti painaa nappulaa julkaistakseni koko blogini. Sormeni oli nappulan päällä useita kertoja ja vedin sen takaisin kerta toisensa jälkeen. Onneksi kumminkin lopulta painoin sitä ja ensimmäiset postaukseni julkaisin 26.10.2019.

Kun vuosi 2020 oli alkupuolella, aloin turhautua Bloggerin kankeuteen. Samalla aloin kaipaamaan yksinäisyyteeni yhteisöä sekä halusin kehittyä. Maaliskuussa 2020 aloin opiskelemaan bloggaamista ja liityin bloggaagien yhteisöön. Olin innokas ja iloinen, kun pääsin eteen päin. Halusin tarjota sinulle mukavampia ja nautinnollisempia lukuhetkiä, eikä se ollut mahdollista muuta kuin muutoksien kautta. Vaihdoin tuolloin blogialustani tähän Word Pressiin (WP), jolla nykyään postailen. Se ei kyllä minulle ollut helppoa ollenkaan.

En ole teknisesti mikään huippu-osaaja (oikeasti hyvinkin kaukana siitä) ja WP vaatii jo pikkuisen koodaamistaitojakin. Piti hakea apua ja onneksi sain sitä. Ilman tukihenkilöäni en olisi saanut WP:iä julkaistuksi. Sen verran monta asiaa piti taustoissa ottaa huomioon, että omat taitoni ei kaiken ymmärtämiseen riittänyt.

Vuosi bloggaajana on nyt siis takana ja olen ihan tosi iloinen ja onnellinen, että sinä olet ollut mukanani ja olet lukenut käsityöaiheisia postauksiani. Super-isot kiitokset siitä! Ilman sinua en olisi tässä. Minusta on ihan huippua, kun olet mukanani täällä käsitöiden ihanassa maailmassa! Yhdessä on aina monin kerroin hauskempaa ja kaikki tuntuu monin kerroin paremmalta!

Vuoden 2020 postauksiani ja muutama edellisen vuoden lopun alkutaipaleelta

Tässä kooste 80 postauksestani. Osa niistä on vielä siirtämättä vanhasta blogistani tänne, joten kenties et vielä ole niitä lukenut.

Uusi vuosi 2021 ja uudet käsityöt

Vuosi 2020 on ollut touhukas ja siitä on pitänyt huolen palava intoni käsitöihin. Tulevana vuonna 2021 jatkan käsityötaiteen opintojani ja ensimmäisellä koulujaksolla tammikuussa alan opetella perinteisen nallen tekoa, pääaineeni tulee olemaan kumminkin ompeleminen. Usealle käsityökurssillekin olen jo ilmottautunut ja jatkan samalla keskeneräisiä töitäni loppuun. Kevään kurssien pääpaino tulee olemaan entisöinnissä ja verhoilussa. Käsitöitä on jatkossakin luvassa monen kirjavaisena.

Koska vuoden 2021 käsityötekniikka on parsiminen ja paikkaaminen ja satun myös innostumaan niistä(kin), aion opetella ja vahvistaa näitäkin taitojani.

Kirjontataitoni eivät ole myöskään hääppöisiä, joten silläkin saralla aion hioa taitojani. Olen liittynyt hiljakkoin Fb-ryhmään Vuosikirjonta 2021, jossa yhdessä kirjomme jokainen vapaasti omalla toteutustavallaan ja tyylillään oman vuosikirjonnan. Idea ja äitini vanha kirjontakehys odottavat jo valmiina, kaikki muu on minulla vielä hakusessa. Aion kirjoa yhden osasen per kuukausi, loppuvuodesta 2021 minulla on siis jo kollaasi, kuten meillä kaikilla. Tulkaa mukaan vaan kaikki innokkaat, tässä ryhmässä ei tarvitse osata isoja, nautitaan toistemme tekemisistä ja ideoista läpi koko vuoden!

Olen optimistinen ja energinen ottamaan vuotta 2021 vastaan. Uuden vuoden lupauksena lupaan sinulle paljon monipuolisia ja innostavia käsityöpostauksia pitkin koko vuotta 2021!

Värikästä Kädenjälkeä voit seurata myös Instagramissa ja Facebokissa.

Kiitän sinua lämpimästi vuodesta 2020 ja toivotan sinulle oikein ihanaa ja onnellista Uutta Vuotta 2021! Tapaamme jälleen piakkoin uusien kädentaitojen parissa. Pysyhän kuulolla!

Tuija

Vuoden 2020 aikana valmistui monenlaisia käsitöitä. Yhteensä 80 erilaista ja monipuolista käsityöpostausta. Katsaus tulevalle vuodelle 2021.